Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Опашки задръстиха границите, трафикът на влизане в София е интензивен

06 август 2017, 19:20 часа • 1830 прочитания

Петкилометрова колона от товарни автомобили има на гранично-пропусквателния пункт на "Капитан Андреево", а на ГКПП Лесово колоната от 1.5 км.

Българо-гръцките граници пък са задръстени и за автобуси и леки коли, съобщава агенция "Фокус", цитирайки информация на граничните служби към 18 ч..

На ГКПП "Маказа" има 2 км колона от леки автомобили на вход. От ГД "Гранична полиция" препоръчват движението да се осъществява през алтернативни маршрути - на ГКПП "Златоград", ГКПП "Ивайловград" и ГКПП "Капитан Петко войвода".

На българо-румънската граница на ГКПП "Дунав мост - Русе" трафикът е интензивен на влизане, на ГКПП "Дунав мост Видин" има 3 км колона от товарни автомобили на изход.

В неделната вечер трафикът е натоварен и на бул. "Цариградско шосе" на източния вход на София, предаде "Фокус". Голямо движение по автомагистрала "Струма" предвещава и задръстване в посока Владая.

Нормален е трафикът единствено по границата с Македония. Граничните служби предупреждават, че ферибота Оряхово - Бекет работи само в светлата част от деня поради ниско ниво на река Дунав. На румънска територия от 12.00 до 20.00 часа движението за товарни автомобили над 7,5 т ще бъде ограничено поради високите дневни температури.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес