Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Окончателно: Лозан Панов се връща във ВАС

09 февруари 2022, 14:55 часа • 3491 прочитания

От втори опит и на извънредно заседание Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет преназначи Лозан Панов за съдия във Върховния административен съд, съобщиха от ВСС.

Това се случи само ден, след като беше взето обратното решение. Мандатът на Панов като председател на Върховния касационен съд изтича утре.

"Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 169, ал. 5 от Закона за съдебната власт преназначи Лозан Панов – председател на Върховния касационен съд, на длъжност „съдия“ във Върховния административен съд, считано от 11.02.2022 г.+1 пише в съобщението.

Решението е, във връзка с подадено на 03.02.2022 г. заявление от Лозан Панов за преназначаването му във ВАС предвид изтичането на неговия мандат като председател на ВКС, съобщават още от ВСС.

Днешното решение мина „на косъм“, пише Lex,bg. Боян Магдалинчев и Драгомир Кояджиков, които вчера бяха против преназначението, не са присъствали на заседанието, макар по-рано да участваха в това на Пленума на ВСС. Но в заседанието се включиха Даниела Марчева и Вероника Имова, които по обективни причини вчера отсъстваха.

Лозан Панов получи 8 гласа на присъстващите кадровици в съдебната власт. Така от 11 февруари той трябва да се върне във ВАС, където беше до 2015 г.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес