Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Около 200 туристи са били блокирани на Летище София заради отменен полет

02 юни 2023, 22:20 часа • 5827 прочитания

200 туристи са били блокирани от сутринта на Летище София, след като заради повреда самолетът им за Анталия не е излетял. На пътниците е казано, че ще изчакат втори самолет.

Повечето пътуващи са организирани от туристическа агенция. За интервал от 10 часа е осигурен един сандвич и една малка бутилка вода, съобщиха те пред TravelNews. Ситуацията е създала пълен хаос на летището заради липсата на достатъчно и адекватна информация, твърдят потърпевшите.

Самолетът на турската авиокомпания Tailwind Airlines е трябвало да излети в 11.10 часа, но до 21 часа все още хората са на летището. „Качиха ни в самолета и бяхме на пистата, но изведнъж пилотите съобщиха, че няма да излетим заради техническа неизправност и неработеща система. Върнаха ни на гейта на летището и започна голямото чакане. До 14.30 часа нямахме никаква информация какво се случва и дали ще тръгнем за Анталия“, обяви Христо Цеков, който пътува със семейството си с малки деца.

Той каза, че е имало много деца за полета. Чак към 17 часа е съобщено, че ще излетят с друг самолет на друга турска авиокомпания към 20 часа, но машината е с 20 места по-малка и ще трябва някои хора да останат за друг чартър. 

Пиарът на Летище София Росен Бъчваров по-късно съобщи пред TravelNews, че самолетът е имал технически проблем и са изпратили друга машина, което е отнело значително време. "Основният проблем е комуникационен, че на пътниците не е съобщено за ситуацията", подчертава той.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес