Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Охраняват Първанов и след мандата

05 януари 2012, 17:17 часа • 5737 прочитания

Заради много заплахи за живота, президентът Георги Първанов ще бъде охраняван и след края на мандата му, признаха от НСО. От службата ще пазят Първанов денонощно, дори когато се завърне да живее в стария си блок.

Скоро обитателите на едина най-обикновена жилищна сграда  в столичния квартал "Красна поляна" ще бъдат охранявани от най-елитните гардове в държавата, предаде ТВ7. Причината е, че те имат честта да са съседи на Георги Първанов, който ще се завърне скоро в стария си дом на 15-тия етаж.

Заради заплахите за живота му, НСО ще пази президента денонощно и след края на мандата му. В службата вече умуват къде да разположат охраната.

Един от вариантите е за гардовете на президента да се построи малка будка до самата врата на апартамента. Домоуправителката обаче все още не знае от НСО да са оглеждали блока.

60-квадратният апартамент на Пъравнови вече е изцяло ремонтиран. А хората в блока са доволни, че президентът ще се завърне. Всички помнят, че бил образцов съсед - редовно спортувал сутрин, включвал се в бригадите за почистване и бил галантен кавалер.

За сега обаче от блока не планират специално посрещане на ВИП-съседа си на 22-ри януари, когато изтича мандатът на Георги Първанов като президент.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес