Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Очакват се повишения на речните нива

07 октомври 2020, 15:12 часа • 1210 прочитания

През изминалото денонощие нивата на наблюдаваните реки в Западнобеломорския басейн са останали без съществени изменения. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Регистрираните колебания на речните нива в басейна са както следва: за водосбора на река Места от -3 см до +2 см и за водосбора на река Струма от -7 см до +10 см. Водните количества на реките в басейна са под праговете за средни води, информира агенция Фокус.

Днес и утре в резултат на валежи ще има повишения на речните нива в басейна. На 09 и 10 октомври речните нива в басейна ще се понижават или ще останат без съществени изменения. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание.

В резултат на интензивни валежи има опасност от възникване на поройни наводнения през вечерта на 07 октомври и през нощта на 07 срещу 08 октомври във витошките и рилски притоци на река Струма: река Струма (реките Мещичка, Джерман, Бистрица, Рилска, Илийна, Бистрица (благоевградска, Градевска, Осеновска и по основната река).

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес