Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обвиняват "Фермата", че замърсява водни площи

24 октомври 2017, 12:49 часа • 5320 прочитания

Едно от най-популярните риалити предавания у нас "Фермата" е било обект на проверка - за евентуално нарушение и замърсяване. Това става ясно от съобщение на сайта на РИОСВ-Перник. Проверката е направена по сигнал за замърсяване на терена.

От инспекцията информират, че е проверено землището на село Студена (в близост до с. Боснек) на територията, на която е временното селище за снимките на телевизионната продукция "Фермата".

На обекта и извън него не са установени битови отпадъци и разливи от отпадъчни води, категорични са от РИОСВ-Перник. Почистването се извършва от специализирани фирми регулярно. Това са заключенията на експертите от екоинспекцията на мястото на снимките.

За по-ранна проверка, която установява нарушения, обаче, съобщи Тома Белев от Асоциацията на паркове в България. Инспекцията на Басейнова дирекция Западнобеломорски регион намира част от дейностите, извършени от продукцията на територията на санитарно-охранителната зона на яз. Студена, за нередни. Според органа те противоречат на забранителните и ограничителните режими на МОСВ за санитарно-охранителната зона по силата на Закона за водите.

На 16 октомври Басейновата дирекция е разпоредила на ВИК ООД-Перник да вземе случая "в свои ръце" и в рамките на 14 дни от получаване на разпореждането да приведе терените в първоначалния им вид.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес