Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Варна започва ремонт на приюта за кучета в Каменар

14 януари 2014, 10:37 часа • 34652 прочитания

Ремонт на общинския приют за безстопанствени кучета започна в село Каменар, Варненско. С ремонта Община Варна ще изпълни предписанията на Българската  агенция по безопасност на храните (БАБХ), която е официалният контролен орган по спазване на разпоредбите на Закона за защита на животните.

Ремонтът на хале 1, за който са предвидени 24 000 лв., трябва да приключи най-късно до месец. Средствата са отпуснати за най-спешните дейности, описани като предписания на БАБХ.

Кучетата, които в момента пребивават в приюта, остават там и ще бъдат отглеждани по всички изисквания на Закона за защита на животните. До финализиране на ремонтните дейности нови животни няма да бъдат приемани, освен в случаи на възникнали инциденти с граждани.

Поправките в приюта се извършват от ДЗЗД "Стройремонт“. През 2012 г.  дружеството спечели обществена поръчка за период  до 2015 г. , с предмет на дейност „Изпълнение на строителни и монтажни работи на съществуващи сгради, съоръжения и прилежащи към тях терени за нуждите на община Варна за район „Младост“ и кметство Каменар.

Тъй като миналата седмица управителят на кучкарника Анатолий Тодоров бе освободен от работа, до провеждането на процедура по подбор на нов управител, ръководството ще бъде поето от временно изпълняващ тази длъжност.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес