Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Областната управа в Стара Загора ще защитава Ески Джамия

14 април 2014, 15:40 часа • 18076 прочитания

Областната управа в Стара Загора ще отстоява твърда позиция в защита на публичния интерес и запазване собствеността на сградата на Ески Джамия на държавата.

Това казва главният юрисконсулт на Областна администрация Стара Загора – Ваня Панова, съобщиха от областната управа, предаде БГНЕС.

Апелативният съд на Пловдив на 11 април спря делото, заведено от Мюсюлманското вероизповедание за собствеността на Ески Джамия. Това, според Панова до голяма степен е очаквано, и обясни, че има висящ спор от съществено значение за изхода от делото.

Апелативният съд в Пловдив реши спиране на делото, тъй като друго изповедание обжалва решение на Софийски градски съд, с което ищецът се легитимира като правоприемник на старозагорската мюсюлманска вероизповедна община. "На заседанието на 11 април. Делото беше спряно заради жалба от Мюсюлманското сунитско-ханефитско изповедание, което претендира, че е наследник на мюсюлманските вероизповедни общини. Съдебният спор между Мюсюлманското сунитско-ханефитско изповедание и Мюсюлманското вероизповедание е на 13 юни в Апелативен съд София. Очакваме това дело, тъй като то е от съществено значение за спора относно собствеността на Ески Джамия и настоящото дело в Апелативен съд Пловдив, по което Областна администрация е ответник", обясни Ваня Панова.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес