Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обявиха нов конкурс за директор на НИМ

04 декември 2017, 20:15 часа • 2544 прочитания

Министерството на културата обяви нов конкурс за заемане на длъжността "директор" на Националния исторически музей.

Кандидатите трябва да имат висше образование, да са магистри в областта на хуманитарните науки или по история и археология и да са работили минимум 5 години в съответното професионално направление.

Предимство на кандидатите ще носят: стаж в музей, управленски опит, владеене на чужд език, научна степен или академична длъжност, квалификация по мениджмънт, компютърни умения. Те трябва добре да познават нормативната уредба в областта на движимите културни ценности и музейното дело, както и структурата и функциите на Министерство на културата и неговите подразделения.

Конкурсът ще се проведе чрез разглеждане на представените документи и концепция за развитието на Национален исторически музей и събеседване.

Припомняме, че до избирането на конкурсни начала на нов директор на НИМ, длъжността директор изпълнява именитата археоложка доц. д-р Бони Петрунова, която в предишния кабинет бе заместник на Вежди Рашидов.

Кандидатите за шеф на НИМ трябва да подадат документите си до 4 януари. Така че интригата кой ще наследи излезлия в пенсия Божидар Димитров на този пост ще бъде „разплетена" в началото на Новата година.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес