Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обявиха Лотар Матеус за обществено издирване

14 януари 2012, 12:15 часа • 7224 прочитания

Лотар Матеус е обявен за обществено издирване, гръмна "Билд". Молбата е била депозирана от съдия изпълнител в съда във Вупертал на 30 декември. До тази стъпка се е стигнало, защото Матеус няма постоянен адрес в Германия. Последното му официално заявено местожителство е в израелския град Нетаня, където беше треньор на местния "Макаби" от април 2008 г. до юни 2009 г., предаде АСН.

Германските власти на няколко пъти са опитвали да открият Лотар Матеус на мачове. Той е бил причакван на стадион "Алианц Арена" по време на мача между "Байерн" и "Борусия" (Д) (0:1), но не се появил. Детективи и агенти са били разположени на паркинга и по коридорите на съоръжението в Мюнхен. Същата акция е била проведена на мача на баварците с "Виляреал" от Шампионската лига, но пак неуспешно.

В германските медии няма информации за проблемите, заради които Лотар Матеус е издирван от съдия изпълнител. Дори големият таблоид "Билд" призна, че не е успял да пробие тайната на следствието. Ясно е само, че Матеус трябва да се яви в съда на 3 май.

"Лотар живее в Будапеща. Там е адресната му регистрация. Глупаво е да се твърди, че той не може да бъде намерен", обяви мениджърът на бившия селекционер на националния ни отбор Вим Фогел. Самият Матеус обяви пред "Билд", че не знае нищо по въпроса за своето издирване.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес