Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новините: Най-важното за деня, 9 февруари

09 февруари 2018, 22:30 часа • 4930 прочитания

НФСБ поиска евродепутатът Ска Келер да бъде експулсирана, а тя не остана длъжна на Валери Симеонов, законът на Пеевски за КТБ мина окончателно с гласовете на ГЕРБ и ДПС, а едва 16 българи са поискали да сменят пола си за последните 4 години.

Тези и още акценти редакционният екип на Actualno.com събра за Вас във вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важното от днешния 9 февруари, петък.

НФСБ ПОИСКА СКА КЕЛЕР ДА БЪДЕ ЕКСПУЛСИРАНА, НАРЕЧЕ Я НАГЛА И САМОНАДЕЯНА

Партията на вицепремиера Валери Симеонов поиска незабавно МВнР да обяви Келер за персона нон грата, както и да я експулсира от България "с камионетка до Капъкуле".

"Не ми се е случвало досега член на правителство да иска да ме изгони - нито в Европа, нито някъде по света", каза Келер специално за Actualno.com.

ВЛАСТТА СЕ РАЗГРАНИЧИ ОТ ОСТРАТА РЕАКЦИЯ НА СИМЕОНОВ СРЕЩУ СКА КЕЛЕР

Позицията на НФСБ относно евродепутата Ска Келер не е позиция на българското правителство. Но пък МС подчертава, че подкрепя свободата на словото.

ГЕРБ И ДПС СЕ ПРЕГЪРНАХА ОКОНЧАТЕЛНО И ЗАКОНЪТ НА ПЕЕВСКИ ЗА КТБ ВЕЧЕ Е ФАКТ

Напълно очаквано законопроектът на Делян Пеевски за изменение на Закона за банковата несъстоятелност беше приет от Народното събрание и на второ четене.

ЕДВА 16 БЪЛГАРИ СА ПОИСКАЛИ ДА СМЕНЯТ ПОЛА СИ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 4 ГОДИНИ

Само 16 българи са поискали да сменят пола си за последните 4 години, показва проверка в районните съдилища у нас. Това прави по четирима души на година.

ЛИЛЯНА ПАВЛОВА: КЛИПЪТ ЗА БЪЛГАРСКОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО НЕ Е ПЛАГИАТСТВАН

Клипът "Това е България", изработен за Българското председателство на Съвета на ЕС, категорично не е плагиатстван. Това написа в профила си във Facebook министърът за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова по повод обвинениятa, че официалният клип на България за председателството е плагиатстван.

КОШЛУКОВ СТИГНА ДО ПОКАЗВАНЕ НА СРЕДЕН ПРЪСТ В НАЦИОНАЛЕН ЕФИР - ЗАРАДИ ПИРИН

Среден пръст в ефир – с това блесна програмният директор на Българската национална телевизия (БНТ) и водещ на публицистичното ежедневно предаване „Още от деня” Емил Кошлуков.

ШЕСТ ДУШИ НА МЕСЕЦ СТАВАТ МИЛИОНЕРИ В БЪЛГАРИЯ

Учудващо или не - по 6 души на месец стават милионери в България. За година българските граждании, които имат над 1 млн.лева в банката са се увеличили със 71, сочат последните данни на Българската народна банка (БНБ).

ПРОВЕРКА НА ИНСТИТУЦИИТЕ В ДОМА ЗА ДЕЦА В ГАБРОВО Е УСТАНОВИЛА РЕДИЦА НАРУШЕНИЯ

В центъра за деца и младежи с увреждания "Хризантема" в Габрово е извършена проверка от Испектората към Агенцията за социално подпомагане и Държавната агенция за закрила на дететето, която е установила редица нарушения. Това заяви по време на днешния парламентарен контрол социалният министър Бисер Петков.

ПЕТКОВА: ВСЕ ОЩЕ НЯМА СТАНОВИЩЕ НА ЕК ЗА ДЪРЖАВНАТА ПОМОЩ ЗА АМЕРИКАНСКИТЕ ЦЕНТРАЛИ

Към момента становище на Европейската комисия за неправомерна държавна помощ за американските централи няма. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на депутата от „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов.

ШУЛЦ СЕ ОТКАЗВА ОТ МИНИСТЕРСКИЯ ПОСТ

Председателят на Социалдемократическата партия на Германия Мартин Шулц, който трябваше да стане външен министър в новото коалиционно правителство начело с Ангела Меркел, оттегля кандидатурата си след силна съпротива от собствената му партия.

МАРИЯ ГАБРИЕЛ: НЯМА ОСНОВАНИЕ ЗА НЕПРИЕМАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ШЕНГЕН

"Няма основание за неприемането на България в Шенген. България в дългосрочна перспектива има поведение, което прави много силно впечатление. Това е темата, която трябва да получи засилен отзвук." Това заяви българския еврокомисар Мария Габриел в интервю за bTV.

ОТКРИХА ОФИЦИАЛНО 23-ТЕ ЗИМНИ ОЛИМПИЙСКИ ИГРИ

Днес (9 февруари) от 13:00 часа българско време в южнокорейския зимен курорт ПьонгЧанг бяха официално открити 23-те зимни Олимпийски игри.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес