Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новините: Най-важното за деня, 8 януари

08 януари 2018, 22:00 часа • 4554 прочитания

Показно разстреляха бизнесмена Петър Христов в София, Захариева не изключи среща ЕС-Турция по време на председателството, а България се намира под заплаха от епидемия от морбили.

Тези и още акценти редакционният екип на Actualno.com събра за Вас във вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важното от днешния 8 януари, понеделник.

ПОКАЗНО РАЗСТРЕЛЯХА БИЗНЕСМЕНА ПЕТЪР ХРИСТОВ В СОФИЯ

Бизнесменът Петър Христов беше прострелян в джипа си в столичния квартал "Манастирски ливади" и по-късно почина в болницата.

РАДЕВ ПОИСКА ОТ МВР УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ НА РАБОТАТА В БОРБАТА С ПРЕСТЪПНОСТТА

Държавният глава Румен Радев обърна внимание на необходимостта от усъвършенстване на модела на работа в борбата с престъпността, за да се гарантира по-голямата сигурност на българските граждани.

ЗАХАРИЕВА НЕ ИЗКЛЮЧИ СРЕЩА ЕС-ТУРЦИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО

Има какво да се направи за нормализиране на отношенията между ЕС и Турция по време на европредседателството ни. Условията за това мисля, че са подходящи, каза вицепремиерът и външен министър.

КАНТАРДЖИЕВ ПОТВЪРДИ: БЪЛГАРИЯ Е ПОД ЗАПЛАХА ОТ ЕПИДЕМИЯ ОТ МОРБИЛИ

Преди дни Министерството на здравеопазването предупреди, че има опасност от "внос" на морбили от чужбина. Днес директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарждиев потвърди опасенията като предупреди, че дори може да се очаква и епидемия.

ЕКСПЕРТИ СРИНАХА ОТ КРИТИКИ МВР ЗАРАДИ РОСЕН АНГЕЛОВ

По думите им информацията по случая е била прекалено противоречива.

ГЕРБ: ИМАМЕ УБЕДИТЕЛНИ АРГУМЕНТИ СРЕЩУ ВЕТОТО ВЪРХУ АНТИКОРУПЦИОННИЯ ЗАКОН

Правната комисия в парламента ще разгледа на заседание тази сряда ветото на президента, наложено на антикорупционния закон, който депутатите окончателно приеха в края на миналата година. Това обяви председателят на комисията Данаил Кирилов.

ОРБАН ВИДЯ БЕЖАНЦИТЕ КАТО "МЮСЮЛМАНСКИ ЗАВОЕВАТЕЛИ"

Премиерът на Унгария Виктор Орбан нарече пристигащите в Европа бежанци „мюсюлмански завоеватели“ и обяви, че неговата страна няма намерение да приема имигранти.

НАЙ-ЗНАКОВИТЕ НЕРАЗКРИТИ УБИЙСТВА ПО ВРЕМЕТО НА БОЙКО БОРИСОВ

Редакционният екип на Actualno.com обръща поглед назад в криминалната хроника от 2009-та година насам, за да проследи кои са най-ключовите неразкрити убийства, откакто Бойко Борисов е на власт - вече за трети мандат.

АДЕЛИНА РАДЕВА СТАВА ЕКРАННА ПАРТНЬОРКА НА ВИКТОР НИКОЛАЕВ В "ЗДРАВЕЙ, БЪЛГАРИЯ"

Аделина Радева е новият водещ на сутрешния блок на NOVA „Здравей, България”, съобщиха от Нова Броудкастинг Груп. Заедно с Виктор Николаев тя ще поднася на зрителите най-актуалната информация и любопитни анализи на темите на деня.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес