Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новините: Най-важното за деня, 21 декември

21 декември 2017, 22:00 часа • 2855 прочитания

КЗК удари ЧЕЗ и ЕВН с глоби за милиони, Цацаров започва проверка по доклада за "Булгартабак", а Каталуния решава бъдещето си на избори.

Тези и още акценти редакционният екип на Actualno.com събра за Вас във вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важните събития от днешния четвъртък, 21 декември.

КЗК УДАРИ ЧЕЗ И ЕВН С ГЛОБИ ЗА МИЛИОНИ

Злоупотреба с монополно положение, заради която са увредени интересите на клиенти, потребители и независими търговци що се отнася до търговията с ток на свободния пазар доведе до налагане на четири глоби за дружества от икономическите групи на ЧЕЗ и ЕВН. Решението е на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

ЦАЦАРОВ ЗАПОЧВА ПРОВЕРКА ПО ДОКЛАДА ЗА "БУЛГАРТАБАК"

Прокуратурата започва проверка по доклада на турските служби, в който пише, че "продуктите, идващи от българската компания "Булгартабак", са се превърнали в източник на контрабанда в Турция".

ЕКЗИТ ПОЛ: СЕПАРАТИСТИТЕ ПАК ПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИТЕ В КАТАЛУНИЯ

Каталунските сепаратисти изглежда запазват крехко мнозинство в регионалния парламент след произведените днес предсрочни избори в испанската автономна област.

АХМЕД ДОГАН ОБЯВИ, ЧЕ В МОМЕНТА НЯМА АЛТЕРНАТИВА НА БОРИСОВ

За поредна година почетният председател на ДПС Ахмед Доган събра елита на ДПС в Бояна. В "Сараите" на Доган се провежда празнична вечеря по повод предстоящите Коледа и Нова година, на която той направи традиционното си обръщение.

КАТАЛУНИЯ РЕШАВА БЪДЕЩЕТО СИ

Каталуния гласува на предсрочни избори. Най-богатата испанска провинция поиска независимост с референдум, който не беше признат от централната власт в Мадрид.

БРАТОВЧЕДЪТ УБИЛ ДАМЛА, ЗАЩОТО ГО ХВАНАЛА ДА КРАДЕ

Седемгодишната Дамла по всяка вероятност е била убита от братовчед си, защото го хванала да краде. Междувременно от ареста излезе майката на убитото момиче.

БИВШИ СЛУЖИТЕЛИ НА КТБ: СИНДИЦИТЕ ПРАВЯТ КОЛЕДНИ ПОДАРЪЦИ

Има редица фрапиращи нередности при обявените за продажба чрез търгове вземания на фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ). Това твърдят в писмо до медиите бившият изпълнителен директор на КТБ АД Георги Христов и бившият началник на отдел "Кредитиране" в трезора Георги Зяпков. Те са сигнализирали институциите за редица нередности при вземанията.

БОРИСОВ УВЕРЯВА НАП, МВР И ПРОКУРАТУРАТА, ЧЕ РАНО ИЛИ КЪСНО НЯМА ДА СТРЕЛЯТ ПО ТЯХ

Благодаря на главния прокурор, че е тук, на началника на следствието Сарафов и на колегите от МВР. Благодаря за отличната работа през годината, за това, че благодарение на вашия труд, като пчелички, приходните агенции – и двете, са с близо милиард повече приходи. Това заяви премиерът Бойко Борисов на среща с ръководството на НАП, съобщиха от правителствената пресслужба.

ЕДВА 5% ОТ БЪЛГАРИТЕ ПОЛЗВАТ ЕЛЕКТРОННИТЕ УСЛУГИ НА АДМИНИСТРАЦИЯТА

Около 250 000 души или едва около 5% от пълнолетните българи взаимодействат по електронен път с администрацията.

17-ГОДИШНО МОМЧЕ СКОЧИ ОТ ОСМИЯ ЕТАЖ НА БЛОК И ОЦЕЛЯ

17-годишно момче е скочило от 8-мия етаж на жилищен блок – прието е в болница без опасност за живота. Това съобщиха от полицията в Добрич.

КРАСЕН КРАЛЕВ: ДО НОВА ГОДИНА ЦСКА ВЗИМА БАЗИТЕ

Спортният министър Красен Кралев обяви, че договорът за базите на ЦСКА може да бъде сключен още до края на тази година.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес