Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новините: Най-важното за деня, 2 март

02 март 2018, 22:00 часа • 7013 прочитания

Чешкият премиер Андрей Бабиш е уведомил Бойко Борисов, че договорите с "Инерком България" вече са приключени, звено "Антикорупция" ще проверява Пеевски за конфликт на интереси, а светът видя как изглеждат новите оръжия на Путин.

Тези и още акценти редакционният екип на Actualno.com събра за Вас във вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важното от днешния петък, 2 март.

БАБИШ КЪМ БОРИСОВ: ДОГОВОРИТЕ С "ИНЕРКОМ БЪЛГАРИЯ" ВЕЧЕ СА ПРИКЛЮЧЕНИ

Договорите с "Инерком България" вече са приключени. Това става ясно от официална информация на сайта на чешкото правителство от името на премиера Андрей Бабиш, който обяснява позицията на страната по отношение на сделката за ЧЕЗ.

ПРЕЧКИ ПРЕД НАЦИОНАЛИЗАЦИЯТА НА ЧЕЗ - И ЗАРАДИ ТЪРГОВСКИЯ ЗАКОН, И ЗАРАДИ ПРАВИЛАТА НА ЕС

Сделката е необичайна, коментира проф. Атанас Тасев. Той не се съгласи с позиция, изказана от бившия председател на Сметната палата проф. Валери Димитров, и заяви, че законът дава всички основания за контрол и има възможност да се отнеме лиценз, но това става "след", а не "преди".

"АНТИКОРУПЦИЯ" ЩЕ ПРОВЕРЯВА ПЕЕВСКИ ЗА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ

Правната дирекция в Народното събрание е отказала да се произнесе по питането на депутата Делян Пеевски дали е в конфликт на интереси като издател на медии. Причината е, че не е нейна работа.

"ОГНЕНО КЪЛБО" И РАКЕТА С ЯДРЕН ДВИГАТЕЛ - КОИ СА НОВИТЕ ОРЪЖИЯ НА ПУТИН?

На 1 март руският президент Владимир Путин представи най-новите стратегически военни разработки, които, по думите му, нямат аналози в света. Презентацията беше съпроводена с видеоклипове, които да покажат възможностите на оръжията. Запознайте се тук с новите оръжия на Руската федерация.

СЛЕД 5 МЕСЕЦА ТРЯБВА ДА ИМА КОНКРЕТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ КАКВО ДА ПРАВИМ С "БЕЛЕНЕ"

До 30 юни, 2018 година, министърът на енергетиката (бел. ред. - евентуално Теменужка Петкова, която подаде оставка, но все още не проведено обсъждане дали да бъде приета) трябва да внесе официално предложение какво да правим с проекта АЕЦ "Белене". Това решиха на днешното си заседание народните представители.

БСП ОБЖАЛВА В КС ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА ВАЛЕРИ ЖАБЛЯНОВ

Парламентарната група на БСП за България обжалва с 60 подписа в Конституционния съд освобождаването на Валери Жаблянов като заместник-председател на парламента.

ПО ДАНЪЧНА ОЦЕНКА ПАМЕТНИКЪТ НА ШИПКА СТРУВА 147 000 ЛВ.

В навечерието на 140-годишнината от Освобождението на България, Паметникът на свободата на връх Шипка се сдоби с акт за публична държавна собственост, потвърдиха от Националния парк музей „Шипка – Бузлуджа” в Казанлък. Според документа паметникът е 8-етажна сграда с културно и историческо предназначение. Данъчната ѝ оценка е 147 хил. лв.

ПРОКУРАТУРАТА СЕ САМОСЕЗИРА ЗА ИМОТИТЕ НА ПЛАЖА НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ

Върховна административна прокуратура (ВАП) се самосезира по информация в медиите, според която от министъра на туризма Николина Ангелкова е посочено, че на плаж на к. к. „Слънчев бряг“ са обособени имоти - частна собственост.

НАНКОВ: ЩЕ ВЗЕМЕМ РЕШЕНИЕ ЗА КОНКРЕТНИ СРОКОВЕ ЗА СКОРОСТЕН ПЪТ ОТ БОТЕВГРАД ДО ВИДИН

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на брифинг в Министерски съвет след среща при премиера Бойко Борисов с граждани от Видин, Монтана и Берковица, които от седмици протестират с искане за изграждане на автомагистрала Видин – София

БЕДАТА НЕ Е В ТОВА, ЧЕ МРАЗИМ, А ЧЕ НЕ ОБИЧАМЕ ДОСТАТЪЧНО: 90 Г. ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ГИНЬО ГАНЕВ

Легендата на българския парламентарен живот днес (2 март) щеше да навърши 90 години от рождението си.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес