Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новините: Най-важното за деня, 13 февруари

13 февруари 2022, 20:50 часа • 4734 прочитания

Редакционният екип представя по-важното от деня накратко.

Новият шеф на КЕВР: Цените на тока няма да са високи след мораториума

"Няма дефицит в момента. Няма силен мотив цените да бъдат повишени след отпадането на мораториума". Това каза новият председател на КЕВР Станислав Тодоров.

По думите му това, което могат да направят правителството, парламентът и КЕВР е да дадат хоризонт на потребителите и на бизнеса какво предстои в следващите 6 месеца - това трайни цени ли са на електроенергията, или са временно явление.

Спортният министър: Съмнявам се за злоупотреби във всички свързани с министерството дружества

Според министъра на спорта Радостин Василев има съмнение за злоупотреби за всички свързани в министерството дружества. Това са “Национална спортна база”, “Академика 2011”, “Сердика спортни имоти”, както и “Българския спортен тотализатор”. Въпреки обявената обща печалба на “Българския спортен тотализатор” от 53 млн. лв., министър Василев не може да коментира обявената информация докато не се направи щателна проверка.

НАТО разполага в Румъния първата си бойна групировка, докато авиопревозвачи не смеят да летят над Украйна

Първата постоянна бойна групировка на НАТО в южната част на източния фланг на Алианса под командването на Франция ще бъде разположена в Румъния. Увереност в това изрази в неделя зам.-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана в интервю за румънския телевизионен канал Digi 24, цитирано от Агенция Фокус.

От своя страна Украйна не вижда смисъл да затваря въздушното си пространство, въпреки ескалацията на напрежението с Русия, заяви днес съветник на ръководителя на канцеларията на президента Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

Украинското министерство на инфраструктурата заяви, че въздушното пространство на Украйна е отворено, но призна, че някои авиокомпании имат трудности, защото застрахователните компании не искат да сключват застраховки за полети над Украйна.

Фалшиви имейли от "ЕНЕРГО-ПРО" обещават възстановане на суми за ток

За сигнали от клиенти за получени фалшиви имейли от името на компанията предупреждават от "ЕНЕРГО-ПРО". В тях се съобщава за грешка в начислените дължими суми във фактурите за електроенергия и приканват да се поиска възстановяването им. „В писмата са посочени недостоверни мейли и телефон за контакт. Също така се иска споделянето на лична информация, като това е придружено със зловреден линк, заблуждаващ за възстановяване на сумите. Енергийната компания, обслужваща Североизточна България, се разграничава от тези недобросъвестни опити за ощетяване на потребителите”, заявяват от там.

До края на март се очаква да разполагаме с линейка за труднодостъпни места

Очаква се до края на март България да разполага с линейка, която да може да стига до труднодостъпни места. Доброволци организираха дарителската кампания за събиране на необходимите средства.

Михаил Митев
Михаил Митев Отговорен редактор
Новините днес