Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новини или Novini - картината на печата за 8 юли

08 юли 2019, 06:00 часа • 3830 прочитания

Редакционният екип на Actualno.com ви представя краткия преглед на печата, посветен на акцентите за днешния ден – 5 юли.

Вестник "Сега"

Тол таксите ще са между 25 и 39 стотинки на километър. Това пише в днешния си брой в. "Сега". Автобусите, превозващи пътници по редовните линии, най-вероятно ще бъдат освободени от тол такси. Докато автобусите, извършващи служебни или случайни превози, ще са в нейния обхват. Това разграничение се налагало, защото автобусните превозвачи, които имат общински договори, имали "социална функция", а договорите им са за няколко години, като там няма как да има смяна на цените.

Вестник "24 часа"

Франция се бори с разхищението. Това става ясно от вестник "24 часа". Страната ще обяви в следващите дни нови мерки за борба с разхищението. Това е заявил в винтервю представител на френското министерство на околната среда.

В сряда министерството ще представи на заседание на правителството своя законопроект срещу разхищението.

Вестник "Монитор"

Вестникът пише за случката от вчерашния ден, в която джип заседна на плаж "Перла" в Приморско. Това става ясно от снимка, публикувана във Facebook от журналиста от БНТ Иво Никодимов. На куриозния кадър се виждат няколко мъже, които се опитват да помогнат на шофьора да изкара возилото си от водата.

Отстъпки до 30 на сто с оферти в последната минути предлагат почти всички черноморски хотели за почивки през лятото, пише още изданието. Липсата на достатъчно ранни резервации, отлива на туристи от Русия и Германия, активизирането на преките ни конкуренти като Турция, Гърция и Египет, са причина повечето места за настаняване да останат с много празни стаи дори и през силния летен сезон.

Вестник "Труд"

Изданието обръща внимание на предсрочните избори в южната ни съседка Гърция, които се проведоха вчера.

Очаквана победа за десните консерватори от "Нова демокрация", пише "Труд", цитирайки първите прогнозни резултати от екзит пол.

В 7 часа започна изборният ден и продължи до 19 часа. Съгласно новия закон, право на вот имат и навършилите 17- годишна възраст. От 10 милиона души с право на глас, половин милион са гърците, които гласуват за първи път на парламентарни избори.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес