Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новини или Novini – картината на печата за 8 октомври

08 октомври 2019, 06:00 часа • 2466 прочитания

Сутрешният печат във втория ден от седмицата, новото е добре забравено старо.

Вестник "Сега"

Масова истерия изпразни ромски училища в Сливен и Карнобат, информира медията. Според просветния министър Красимир Вълчев "добре организирани групи" спекулират със страховете на родителите. Полицията тепърва ще проверява кой, как и защо е подплашил хората, а от Министерството на образованието определиха случилото се като "целенасочена атака към една от най-важните задачи пред образователната система и усилията на цялата общност - всяко дете да посещава училище".

Вестник "24 часа"

Измама с лозе в основата на къщата за гости на бивш зам.-министър, пише вестникът. Бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев отива на съд заради къщата за гости в Сандански, финансирана от Европа със 700 хил. лв., съобщиха от Окръжната прокуратура в Благоевград. Заедно с него пред Темида ще се изправи и дъщерята на детегледачката му Анна Димитрова, която е използвана за подставено лице.

Вестник "Труд"

Имаме ли защита от уволнение по време на изпитателен срок, пита ежедневникът. При прекратяване на трудовото правоотношение на това основание закрилата при уволнение, предвидена в чл. 333 от КТ не се прилага. В чл. 70, ал. 1 от Кодекса на труда /КТ/ е предвидено, че окончателното приемане на работа на работника или служителя може да се предшества от договор със срок за изпитване до 6 месеца, показва справката на медията.

Вестник "Монитор"

На международна новина акцентира медията. Британският премиер Борис Джонсън отново отхвърли възможността за отлагане на Brexit. Той подчерта в телефонен разговор с френския президент Еманюел Макрон, че това е "последната възможност за постигане на споразумение, което иска всяка от страните".

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес