Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новини или Novini - картината на печата за 5 юли

05 юли 2019, 06:00 часа • 4878 прочитания

Редакционният екип на Actualno.com ви представя краткия преглед на печата, посветен на акцентите за днешния ден – 5 юли.

Вестник "Сега"

Изданието се спира на променената система за финансиране на партиите, които вече ще могат да получават неограничени дарения от фирми, наред с държавната субсидия от 1 лев. Влезлите в парламента ще могат да ползват безвъзмездно помещения, собственост държавата и общините за нуждите си.

Вестник "24 часа"

Фирма “Телетол” е сезирала прокуратурата заради блокирания достъп до толсистемата. Причината е отказ на АПИ да подпише договор с “Телетол” и да даде възможност фирмата да продава винетки и да събира толтакси. Фирмата се съмнява в злоупотреба с господстващо положение (монопол) и корупция при изграждането на системата за таксуване.

Вестник "Монитор"

Вестникът пише за изоставени църковни имоти за 8 млн. лева, които се рушат, тъй като са изоставени от години. Голяма част от тях са собственост на Светия синод, който не финансира ремонта им от години. Сред тях са и паметници на културата. Проблемът най-често е в различните собственици на сградите и земята.

Вестник "Труд"

Изданието разказва какво преживяване е пътуването с круизен кораб и представя невероятните атракции, които го съпътстват. 19-етажният плаващ хотел, който разполага с многобройни нощни заведения, магазини, ресторанти, казино, театър, е меко казано впечатляващ. Разнообразната кухня за всеки вкус се съчетава с невероятни гледки от различни градове и спиращи дъха атракциони.

Илия Лазаров
Илия Лазаров Отговорен редактор
Новините днес