Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новини или Novini - картината на печата за 3 април

03 април 2019, 06:00 часа • 3817 прочитания

Отправяме поглед към прегледа на печата за днешния 3 април. Ето и акцентите!

Вестник "Сега"

Цветанов отново има проблем с доказване на доходите си, пише в.Сега. Зам.-председателят на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб Цветан Цветанов не е успял да оправдае имуществото си с получаваните от него и съпругата му Десислава доходи, твърди разследване на "Биволъ", базирано на документи. При проверка от 2015 г. антикорупционната комисия е установила несъответствие между доходите и разходите на семейството в размер на 118 849 лв., тоест доходите не са били достатъчни да покрият разходите и придобиваното имущество, показва документацията. Неплатени данъци в особено големи размери - над 12 000 лв., е установила през 2013 г. и НАП. И какво от това?

Вестник "24 часа"

Медията се спира на предложението на председателя на парламентарната комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси Борис Ячев, който поиска проверките за почтеност на служителите да се правят във всички институции и държавни звена, които имат инспектиращи и контролиращи функции. А дано, ама надали. 

Вестник "Труд"

„Зелените” аут от коалицията „Демократична България”, пише "Труд". Вестникът разкрива, че използването на името на Политическа партия “Зелените”, която е част от коалицията “Демократична България”, вече е незаконно след окончателното определение на Върховния касационен съд (ВКС). Според магистратите из­ползването на “Зелените” в името на осъдената формация е незаконно още от 2008 г. насам и трябва да се смени. В противен случай ще бъде постановено заличаването ѝ от официалните регистри. Само че пред Actualno.com председателят на партията Владислав Панев каза, че кандидатите ѝ няма да излизат от обединената листа. Така че Петьо Блъсков явно продължава да е в настроение "позеленял".

Вестник "Монитор"

950 хил. кв. метра асфалт ще бъдат изсипани в София, според вестника. Това става ясно от тазгодишните планове за уличните ремонти на големите общини у нас, предоставени на вестника. В бюджета на столицата са заложени 47,5 млн. лв. за ремонт на 15 големи обекта. Ще бъдат реконструирани общо 19 км улици и 8 км велоалеи. Сред тях са разширението на бул. „България” от НДК до “Гешов”, бул. „Филип Кутев“, последният участък от бул. „Монтевидео“ при новата метростанция, южното платно на бул. „Тодор Каблешков“ (от бул. „България“ до ул. „Костенски водопад“), пробива на бул. „Петър Дертлиев“, Източната тангента от бул. „Ботевградско шосе“ до Северната скоростна тангента, както и локална улична мрежа, която обслужва тангентата. Дано се направят подходящи за пътища, а не за офроуд трасета. 

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес