Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новини или Novini - картината на печата за 25 февруари

25 февруари 2019, 06:00 часа • 4256 прочитания

Пак се завъртя колелото и пак сме в началото на поредната седмица – последната от февруари. Времето стана като за Малък Сечко, но пък няма да е все така, както и много други неща – дано само по-скоро да не е така.

Вестник "Сега"

Само осигурителният доход от 2000 година насам се брои за пенсия от тази година. И това означава, че 4 от 10 души са ощетени. Ами честито – и без това ако сегашните работещи в активна възраст разчитат на пенсия ...

Вестник "24 часа"

Медията набляга на случай, при който племенникът на бившия депутат от ДПС Щерю Щерев - Георги Димитров, е бил пребит в центъра на София. Побоят е бил жесток - с палки, а присъдите за тримата нападатели са от по 15 до 18 години. Заключението обаче не е престъпление от омраза, макар преди да се натъкнат на Димитров, тримата му нападатели (Джоно Младенов, Момчил Милчов и Иво Тилков, който се укри от правосъдието) да са обикаляли в района около Женския пазар и да са гонели араби.

Вестник "Труд"

Какво друго, ако не кримка да е водещо – да не вземе да е нещо, което предизвиква мислене, че който мисли, ще вземе и да иска разни неща, дето не ги искат тези отгоре. Та на новината – много ни мамели в интернет с парфюми и маратонки. Който си купува през интернет нещо, което по принцип за да го оцениш, следва да го помиришеш (парфюм, не маратонка) и да го премериш, да не се сърди!

Вестник "Монитор"

Саудитска Арабия много се интересувала от газов хъб „Балкан”, пише медията. Ама Борисов толкова бил зает, че още не прочел писмото на саудитския крал. Сигурно вътре пише, че свършват петрола и минават на газ. Звучи толкова достоверно, колкото материала "Игра на фейкове за олигарси". Цитатът от Церсей Ланистър за страха и уважението в защита на Пеевски е повече от трогателен, само че предлагаме на колегите да се обърнат към "Междузвездни войни" и цитатите на Джаба Хаитянина.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес