Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новини или Novini - картината на печата за 2 април

02 април 2019, 06:30 часа • 3142 прочитания

Отправяме поглед към прегледа на печата за днешния 2 април. Ето и акцентите!

Вестник "Сега"

"Борисов натовари бюджета с милионния дълг на частна фирма" - това пък гласи заглавието на първа страница на в. "Сега".  На среща с фермерите от шуменското село Пристое Борисов натовари фонд "Земеделие" да поеме дълга на частна гръцка фирма, която изкупува тютюн и дължи около 2 млн. лева на тютюнопроизводителите от Североизточна България. Два дни преди това в знак на протест ужилените стопани затвориха пътя Шумен - Силистра. 

Друг акцент на броя е епизод пореден от сагата "Апартаментгейт". Този път според медията имотния скандал е разколебал сериозно избирателите на ГЕРБ. "Апартаментгейт", в който са замесени висши представители на властта, нанася "сериозни щети върху образа и доверието на ГЕРБ" във важен политически момент - изборната надпревара, сочи социологическото изследване на "Алфа Рисърч" от март.

Вестник "24 часа"

Партийци еколози, сред които най-известното име е на Тома Белев, ще сменят на 21 април името “Зелените”, защото го ползвали незаконно от 2008 г. насам. На това обръща внимание в. "24 часа".

Официално писмо до Централната избирателна комисия, че не може да регистрира коалицията “Демократична България” с имената на участващите в нея партии “Да, България”, ДСБ и “Зелените” праща Партията на зелените. Тази политическа сила, основана през 2001 г. от бизнесмена Христо Порточанов, осъди основаната през 2008 г. политическа партия “Зелените” за името и то ще трябва да бъде сменено.

Вестник "Труд" 

Само след три години новите коли в Европа няма да могат да се движат системно с по-висока скорост от посочената от ограничителните пътни знаци, след като бъдат въведени предложенията на Европейската комисия за намаляване на катастрофите. На тази новина акцентира в днешния си брой в. "Труд".

Вестник "Монитор"

Медията обръща внимание на двата пожара, които пламнаха вчера край Благоевград. Първият избухнал около обяд, когато се откри „Седмицата на гората“. Изгоряха над 150 дка борова гора край село Дъбрава, източно от Благоевград.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес