Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новини или Novini - картината на печата за 15 февруари

15 февруари 2019, 06:00 часа • 2922 прочитания

Actualno.com ви представя по традиция краткия преглед на печата, тъй като повече подробности по тези теми се очакват през следващите часове.

Вестник "Сега"

Изданието пише, ГЕРБ и ДПС са обезсмислили изборите, защото управляващите ще имат пълен контрол в избирателните комисии, а част от решенията на ЦИК няма да се обжалват във ВАС. С впечатляващ дори за техните възможности хаос и необяснимо бързане депутатите приеха вчера промени в Изборния кодекс, с които управляващата коалиция на практика пое пълен контрол над изборния процес. Обезсмислена бе минималната възможност на гражданите да разместват партийните листи, а на опозиционни партии или независими кандидати - да оспорват нередности при гласуването, пише вестникът.

Вестник "24 часа"

Ежедневникът акцентира върху темата с парите, които харчат българите.  Става ясно, че харчим най-много за храна, жилище и данъци. Общият доход средно на лице от домакинство през четвъртото тримесечие на 2018 г. е 1 557 лв., сочат данни на НСИ.

Вестник "Труд"

Акцент в утрешния брой на вестника поправка в проект на ЕК, подкрепен от зелените и социалистите. От анонса към новината се разбира, че става въпрос за финансирането на неправителствени организации, които организират протести срещу правосъдието.  

Вестник "Монитор"

Темата е как всеки българин губи 150 лева заради адресите на сайтове, имена на марки и названия на продукти, които се различават с буква ли две от популярна марка или сайт. 

България е загубила над 500 млн. евро заради фалшиви стоки. Те са имали близки наименования до оригиналните продукти, като разминаването е било само в една буква, замаскирана като правописна грешка. Неточности е имало и в ужким легални сайтове, които също са се разминавали с една или две букви, така че само да приличат на оригиналните домейни, но да не препращат потребителите към страниците на истинските производители.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес