Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новини или Novini - картината на печата за 12 април

12 април 2019, 06:30 часа • 2652 прочитания

Скандалите с Апартаментгейт станаха толкова много, че вече наистина шеговитите вметки към "Биволъ", че ако продължават да разкриват квадратурата, скоро ще останем без мафия, изглеждат валидни. Ето и кои са най-важните теми от печата днес.

Вестник "Сега"

Продължават обходите близо до Шабла в търсене на кокаин, пише "Сега". Местните рибари продължават да вадят от водата спасителни жилетки, с които са били обвити наркотиците, но още властите не могат да открият кой е корабът, пуснал във водата дрогата. Нека видим на кой ще му провърви в улова - а най-актуалният лаф с тая работа гласи: "Рибари от Шабла са готови да си купят имот от "Артекс".

Вестник "24 часа"

Медията цитира думите на Борисов, че вече е притеснен, че не може да си намери министри и зам.министри, понеже всеки от тях споделял, че там преди време имал една сделка и се притеснявал да не го разследват. Положението, заяви Борисов, е "Пунта мара" - каквото и да значи това. Тук всъщност нека кажем, че най-сетне журналистиката започна да си върши работата и да прави добро - идеята е тъкмо професията политик да стане парично непривлекателна, за да може в нея най-сетне да почнат да влизат и хора, които се интересуват от нещо повече от голяма квадратура. 

Вестник "Монитор"

Учат българите във Великобритания какво да правят след Brexit, пише "Монитор". Информационната кампания щяла да продължи близо месец. Това наистина е особено интересно: един път като емигрираш се учиш как да останеш, а един пък като останеш се учиш как все пак да останеш за малко по-дълго: нямат край емигрантските перипетии! Затова, стойте си в България на 50-те квадрата панел и гледайте как други живеят на 350 квадрата псалм. Толкоз. 

Вестник "Труд"

"Труд" пише за предложение месото и млякото, произведени само в планински райони, да носят етикет с надпис "Планински продукт". Това се обсъжда в земеделското министерство. Може би е уместно, но нас ни притеснява втората думичка - продукт. Да не стане месото и млякото да станат като оная гняс дето се продава масово по магазините и се дефинира не като мляко, а като "млечен продукт" и не като месо, а като "месен продукт". Демек има там нещо туй-онуй дето наподобява баш на месото и млякото, но понеже ви го продаваме за 2 лева не можах чак пък месо и мляко да сложим, яжте сега и не се оплаквайте. 

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес