Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новини или Novini - картината на печата за 10 април

10 април 2019, 06:00 часа • 2874 прочитания

След дискусии с ЕК Facebook промени генерално условията и услугите си, а у нас падна още една депутатска оставка, свързана с апартаментни скандали. Това ни поднесе вчерашния ден, а сега обръщаме поглед към прегледа на печата на днешния 10 април.

Вестник "Сега"

В днешния си брой вестникът също обръща внимание на подадената депутатска оставка на Делян Добрев от ГЕРБ, който според тях се е "жертвал" в името на спасяването на партийния имидж. "Управляващите обаче упорито мълчат за бъдещето на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев, който се е сдобил с тризонет на изключително ниска цена", посочват от медията, а в друга статия отбелязват, че Столична община най-после проверява терасата на Георгиев.

Вестник "24 часа"

Медията излиза с призив, гласящ: "Всеки приказва за корупцията, както му изнася - огласете целия дебат при Радев". "24 часа" поиска достъп до информация от главния прокурор и президента. Заради разнопосочните оценки е добре българите да разберат какво се случи наистина, защото това е важно за демокрацията Заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност по темата за корупцията, свикано от президента Румен Радев, предизвика напълно разнопосочни тълкувания и оценки на случилото се там, посочват от изданието.

Вестник "Труд"

Незабавна оставка на министъра на земеделието Румен Порожанов поискаха биопроизводителите на протест в София. Те обвиниха ведомството в геноцид срещу българското земеделия. Това пък пише в. "Труд" на първа страница. Под обектива е и Йорданка Фандъкова, този път с добра новина - кметът на София зарадвала фигуристката Александра Фейгин с уникален състезателен екип с 5000 кристала.

Вестник "Монитор"

Логопедка от 78-о СУ "Христо Смирненски" в Банкя е прибирала пари от родителите на хлапетата в училището за допълнителна работа с тях. Това е установила проверка на Столичната община след сигнал до образователния инспекторат, съобщили пред "Монитор" от "Московска" 33. От Националния инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система обясняват, че до тях са постъпили оплаквания, че логопедката в школото в Банкя била принуждавана да работи и на частно с децата в учебно време. За целта родителите плащали по 30 лв. на час.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес