Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новият тренд в пътуването, с който можем да обиколим Европа бюджетно

27 септември 2023, 08:00 часа • 21445 прочитания

Безспорно най-ценното, което имаме, е времето. Затова и хората все повече търсят решения, които да пестят от така важните ни часове. При пътуванията това е т.нар. city break – краткотрайно пътуване до сравнително близки дестинации (най-вече в Европа). Едни от първите, ако не и най-първите, които говорят за този феномен, у нас са онлайн платформата за организиране на пътувания – eSky.bg. Според анализите им в момента този тип градски почивки или кратки бягства са в апогея си. И това не е изненада, предвид факта, че с едно 3-4-дневно пътуване човек може да си почине от ежедневието, като същевременно се зареди с положителни емоции и натрупа немалко впечатления от нова или вече позната дестинация. Освен всичко друго city break пътуванията спомагат и за благосъстоянието ни (т. нар. well-being), което също в последно време е на дневен ред.

Какъв обаче е най-лесният начин да организираме city break? За целта eSky разработват специален продукт, който пести време на клиента и е по-изгоден – пакети от полет и хотел. Така само с няколко клика резервираме почти цялото си пътуване, без да правим компромис с часа на полета или с удобствата в хотела. Резервирането поотделно е не само по-времеемко, защото трябва да избираме всеки елемент, но и е по-скъпо. В сайта на платформата се предлагат и куп допълнителни услуги като трансфери, коли под наем, билети за събития, изживявания или забележителности, което на практика означава, че организираме пътуването си от А до Я на едно място, много по-бързо и лесно.

Един от най-трудните етапи от организирането на пътуването е планирането на времето – кога да вземем отпуска и кога да летим, за да използваме всяка една минута за разглеждане на дестинацията или за почивка. От eSky разбират пред какви дилеми се изправя един пътешественик, който иска да си открадне още една почивка, затова правят пакетите изключително гъвкави. Можем да избираме измежду много полети с различен час на заминаване, както и с различни удобства при самото пътуване. Хотелите също са подбрани така, че да има огромен избор и лесно да открием възможно най-удачното място за нощувка, като от платформата за пътувания уточняват, че немалко от местата за настаняване са ексклузивно предложение за пакетите. И тук качеството не прави изключение – обектите са проверени, за да е спокоен всеки пътешественик с избора си. Накратко казано, пакетите се “съобразяват” с клиента и неговите нужди, а не клиентът с наличните предложения – нещо тотално нетипично за повечето туроператори на пазара.

Не по-малко ключово значение има и цената. Комбинираните предложения излизат по-евтино отколкото резервирането на полет и настаняване поотделно. Така пестим не само време (за да имаме повече за любимите ни хора), но и пари – за да пътуваме повече. По този начин спокойно можем да обиколим не само най-популярните дестинации за city break, сред които Атина, Рим, Париж, Берлин, Виена, но и да опознаем не по-малко вълнуващите съкровища на Европа – Болоня, Будапеща, Бари, Малага, Аликанте и Малта. За разлика от топ дестинациите, те са една идея по-бюджетни и по-спокойни, особено в момента, когато туристическият сезон приключва, е повече от идеално време за city break.

От всичко казано дотук, едно е ясно. За да сме по-щастливи и да се чувстваме по-добре, трябва да пътуване повече. А от платформата за организиране на пътувания – eSky.bg – са се погрижили да успеем да резервираме всичко необходимо на изгодна цена и то само с няколко клика. Време е за city break приключение, така че нека стягаме багажа!

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес