Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Нощните вълци" дойдоха пред "Александър Невски", само четирима са руснаци

01 юли 2016, 14:32 часа • 1845 прочитания

С викове „Россия, Путин“ про и анти-настроени срещу режима на руския президент Владимир Путин посрещнаха неговите рокери - „Нощните вълци“.

Репортер на Actualno.com установи, че само четирима от мотористите са руснаци. Информацията беше потвърдена от един от тях, на име Виталий. С българите бройката нараства до 25 – отново доста малко число.

На протеста се появи и депутатът от БСП Таско Ерменков, който беше посрещнат с дюдюкания и с аплодисменти - според предпочитанията. При идването на руснаците беше пуснат руският химн.

Припомняме, че по-рано при парламента и „Александър Невски“ се стигна на два пъти до сблъсъци. Първо известен с Facebook прякора си Бате Боби фен на Ботев Пловдив хвана за врата протестиращ срещу „Нощните вълци“, тъй като той носеше плакат на Владимир Путин, но изборазен като хомосексуален. Двамата бяха арестувани. Последва и сблъсък в „Александър Невски“, след като водените от Асен Генов протестиращи срещу „Нощните вълци“ опитаха да изградят кордон, с който да не допуснат руските рокери в храма. В крайна сметка имаше и пробив - един от протестиращите успя да пробие полицейския кордон и буквално се вряза в хората, подкрепящи "Нощните вълци". Те реагираха моментално и успяха да го понабият, но полицаите бързо го измъкнаха и не се стигна до животозастрашаващи сцени.

Не е ясно къде в момента е Асен Генов – най-вероятно той все още е задържан от полицията в храма.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес