Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няма опасност за нито едно от натровените в Сливен деца

13 януари 2014, 08:12 часа • 8492 прочитания

За натровените деца в Сливен вече няма опасност. Това заяви главният здравен инспектор на България д-р Ангел Кунчев в сутрешния блок на Нова телевизия. Той добави, че само две деца все още са под лекарско наблюдение, но не очаква да има никакви усложнения.

Същевременно директорът на Дирекция „Контрол на храните” д-р Любомир Кулински потвърди, че са взети проби от храната, за да се види какво се е случило. Децата са яли пилешка супа и питка хляб, като предположенията са, че проблемът е дошъл от супата. Тя или е направена от негодни продукти, или след приготвянето ѝ да е имало вторично замърсяване, каза Кулински. Кунчев добави, че стафилококите са много разпространени и замърсяването не е толкова трудно да се случи.

Първите резултати от тестовете ще излязат днес вечерта, а утре ще са ясни резултатите и от тестването на служителите на фирмата по кетъринг, обясни Кулински. Той призна, че на фирмата е правен акт за нарушение в края на миналата година, но става въпрос за съвсем различно нарушение – продажба на безалкохолно, в което има забранен подсладител съгласно Наредбата за здравословно хранене в училищата.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес