Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няма договорка с полицейските синдикати за редуциране на социалния пакет в МВР

03 февруари 2016, 12:24 часа • 3612 прочитания

Няма договорка между синдикатите в МВР и ръководството за редуциране на социалният пакет на служителите. Това заяви Валентин Попов от Синдикалната федерация в МВР.

В проект за изменение на Закона за МВР се предвижа отпуските на служителите да се намалят с 5 дни, а заплатите при пенсиониране да станат максимум 12. Промените касаят новопостъпилите служители.

"Намаляване на размера на платения годишен отпуск, за което мотив определено не срещам в тези така наречени мотиви и трябва категорично да отхвърля, че тези две неща се предлагат в синхрон с постигнати договорености. Няма към момента постигнати договорености със синдикалните организации в МВР, доколкото на мене ми е известно, които да касаят редуциране по някакъв начин на социалния пакет, заяви Валентин Попов пред БНР.

Според лидера на Синдикалната федерация в МВР готвените промени ще доведат до безпокойство в системата.

"Първо, редуцирането на размера на платения годишен отпуск няма как да не доведе до безпокойство сред служителите, доколкото мотиви затова наистина не са посочени. В т.нар мотиви към проекта не е записано каква е идеята, защо, кое го налага, кое го прави необходимо", каза той.

"Второто, това позоваване на някакви договорености със синдикалните организации също ще доведе до безпокойство, доколкото съвсем спокойно може да предизвика съмнение за някакво задкулисно договаряне между синдикатите и ръководството на МВР, нещо, което поне доколкото на мене ми е известно, не се е случило", добави Валентин Попов.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес