Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няма данни за загинали българи след атаките в Париж, засилени мерки за сигурност в София

14 ноември 2015, 09:57 часа • 4423 прочитания

Няма данни за загинали или пострадали българи при кървавите атентати в Париж. Това съобщиха за БГНЕС от Външно министерство.

Столичната полиция предприема засилени мерки за сигурност в града. Допълнително полицейско присъствие ще има на местата в София, където днес се очаква да бъдат проведени масови мероприятия като концерти и други събирания.

Допълнително ще бъде усилена и охраната на местата около дипломатическите мисии на чужди държави в града, съобщи БНР.

По-рано външният министър Даниел Митов заяви, че МВнР изразява дълбоко възмущение от атентатите в Париж. „Шокирани сме от жестокостта и бруталното посегателство върху мирни граждани.

Изказваме искрените си съболезнования към близките на жертвите и категорично осъждаме всяка форма на тероризъм. Солидарни сме с френския народ в този изключително тежък момент", се казва в изявление на Митов.

Припомняме, че най-малко 126 души загинаха при терористични атаки във френската столица Париж късно снощи. Над 200 души са ранени, а 80 от тях са в тежко състояние. 8 от атентаторите са убити, като 7 от тях се самовзривиха.

По неофициална информация на Хъфингтън пост, един от терористите е успял да избяга. Снощи на 6 различни места в Париж терористи откриха стрелба с автоматично оръжие.

Сред атакуваните места са следните ресторанти и барове - La Belle équipe, Le Carillon, Le Petit Cambodge, пицарията La Casa Nostra. Терористите атакуваха и парижката концертна зала "Батаклан" и стреляха в тълпата хора, крещейки възхвали за аллах, съобщи очевидец, който успя да избяга от сградата.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес