Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няма да махат остъклените балкони при саниране

31 януари 2015, 18:21 часа • 32916 прочитания

Жилищни блокове, в които има индивидуално остъклени балкони няма да бъдат премахвани, нито ще бъдат пречка за включването на блока в Националната програма за саниране.

В такива случаи проектантите ще трябва да съобразят визията на блока с индивидуалните решения на гражданите.Те трябва да предложат такива решения, които няма да налагат премахването им. Ако обаче досегашната дограма не отговаря на изискванията, предписани от енергийните одитори, то тя ще бъде подменена за сметка на проекта.

Информацията съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя заедно с министъра на земеделието и храните Десислава Танева се срещна с гражданите на Сливен, информира МРРБ.

Декларациите за съгласие за участие в проекта не трябва да се заверяват нотариално. Ако те идват от собственици на апартаменти, които живеят в чужбина, трябва да бъдат в оригинал, а не копия. Това увери Павлова в Ямбол.

Ако Сдружението на собствениците не може да установи кой е притежател на даден имот, то те могат да се обърнат за информация и съдействие към кмета на съответната община, обясняват от пресцентъра на ГЕРБ.

Кабелите на операторите по наредба трябва да са подземни, а висящите са незаконни и след сигнали до ДНСК ще бъдат предприемани стъпки по тяхното премахване. Това ще важи за всички сгради, на които предстои реализация на мерките за енергийна ефективност. Така министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова отговори на въпроси ще бъдат ли премахвани висящите кабели.

 

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес