Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Николай Марков: Повечето български граждани оскотяха и това е очевиден, макар и тъжен факт

13 октомври 2020, 18:12 часа • 7116 прочитания

"България е средно голяма държава по територия, но по различни други критерии е твърде малка държава!

Живеем като в едно голямо социалистическо село, в което основните обществено-икономически отношения се развиват между два субекта, единият от които задължително е държавата. Тези между нас, които се изживяват като политици, олигарси, учени и прочее актьорски професии владят играта с думите и могат да внушат каквото пожелаят на болното, необразовано и лишено от вярна информация население, което те виждат като популация от насекоми и точно така се отнасят към този биологичен вид. Повечето български граждани оскотяха и това е очевиден, макар и тъжен факт", пише експертът по национална сигурност Николай Марков във Фейсбук.

"Наблюдавам процеси, като някои тъй значими раждания и погребения например, които са особен признак за "достиженията" на нашето малко общество. Вярно е, че затворен ковчег по-лесно се гадае, но пред отворения ние продължаваме да бъдем безсилни и беззъби. Не заради друго, а именно заради вътрешното оскотяване, което в повечето случаи те поставя на колене - завинаги и необратимо - погребан жив в кожата си.

Някои казват да не слушаме думите на този или онзи, а да гледаме делата им. Човешките им дела. Лошото в случая е, че аз виждам потънали в собствени грижи милиони души, които отчаяно търсят решение, водени от напълно егоистични подбуди. Битови същества с публичен аватар!

Войни се печелят преди да бъдат обявени, но така действат войниците. За всички останали важат други закони, които рядко съвпадат с личните им интереси. И в тази игра на сенки е добре да имаме отговор кого всъщност сме победили, кое е налагало тази война и каква добавена стойност имаме от това наше действие?

Всичко друго е суета."

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес