Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

НГДЕК остава в сградата на 13 СОУ до края на експертизите

21 февруари 2014, 21:17 часа • 72068 прочитания

Класическата гимназия остава в сградата на 13-то училище до приключване на текущите изследвания и експертизи, предаде БГНЕС.

От Министерството на културата информират, че на основание чл. 13 от Закона за закрила и развитие на културата и чл. 5, ал. 2 от Устройствения правилник на Министерството на културата и предвид текущите изследвания и експертизи, извършвани на територията на Национална гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ" на ул. "Баба"№ 16, както и в очакване на резултата от проверката на "Кодас Консултинг" ЕООД – фирма за мониторинг към Министерство на регионалното развитие, по проект "Наблюдение и контрол на изпълнението на проекти по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г., и с оглед на гарантиране на адекватен учебен процес в гимназията, министър Петър Стоянович издаде заповед, с която възлага на директора на НГДЕК "Константин Кирил Философ" учебните занятия да продължат в сградата, находяща се в гр. София на ул. "Св. Св. Кирил и Методий" № 63. Заповедта на Стоянович следва да се постави на видно място в сградата на Национална гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ" на ул. "Св. Св. Кирил и Методий" № 63.

Заповедта ще бъде връчена за изпълнение на Мариела Папазова – и.д. директор на училището. За контрола по изпълнение на заповедта ще отговаря Васил Василев, заместник-министър на културата. Копие от заповедта ще се представи за сведение на Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, както и на Ваня Кастрева, началник на Регионален инспекторат по образованието – София.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес