Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

News7: Прави се опит за смачкване и сваляне на телевизията от ефир

25 септември 2014, 16:19 часа • 14115 прочитания

Ръководството на телевизиите News7 излезе с декларация по повод безпрецендетния натиск, който цели ликвидирането на медиите (TV 7 и News7 -бел.ред.). Заплатите на служителите за август не могат да бъдат изплатени заради запорираните сметки медиите от временния синдик.

"Това, което виждам, е опит телевизията да бъде смачкана и свалена от ефир. Екипът вече втори месец не е получавал пари. Всеки наш опит да платим заплатите буквално на следващия ден среща реакция - появява се нов запор, ново искане за спиране на сметките, безумни претенции". Това заяви изпълнителният директор Емил Кошлуков. Според него синдика вместо да работи за оздравяването на компанията, я разрушава.

"Т. нар. синдик назначи охранители да пазят телевизията. Те предявяват иск за 1 млн. лв. и казват, че ги дължим на фирмата им. За какво, питам аз, Обама ли охраняваме?", допълни Кошлуков. Той настоява да бъде чута ясната позиция на закона и признава, че предишното ръководство на медията е допуснало серия от грешки

В заключение изпълнителният директор на News7 се оплаква, че медията получава непрекъснато заплахи от места, които са пряко свързани с държавата. 

 

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес