Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

„Нестле за Живей Активно“ отвън и отвътре или как изглежда инициативата през очите на служителите на компанията

28 февруари 2023, 11:47 часа • 1888 прочитания

„Нестле за живей Активно“е прекрасна инициатива, която промотира физическата активност и балансираното хранене с голямо разнообразие от забавни дейности, състезания, участват звездните имена на българския спорт и известни личности, които се впускат в нови активни предизвикателства заедно с участниците, има музика, танци, игри за децата и куп изненади във всяко издание на инициативата. Всяко събитие дава възможност да усетиш радостта от движението, защото да си активен, освен здравословно, е и забавно. Уникално е да бъдеш част от това, да виждаш как най-различни хора, от деца до по-възрастни, се събират, движат се, играят, усмивките греят на лицата им и за момент забравят всички трудности на ежедневната рутина. “, сподели Кристина Петрова, отдел „Човешки ресурси“. 

Неделя, 26 февруари, 10 ч. сутринта

Кристина Петрова, пристига пред Народен театър. Времето е слънчево и топло, макар месеца да предполага по-хладна обстановка. Всички се шегуват, че дори климатичните условия се радват да посрещнем заедно първото градско зимно издание на „Нестле за Живей Активно!“. И какъв по-хубав начин да започне първото издание на инициативата за годината, в която става пълнолетна. Това са 18 г. емоции, забавни активности и стотици хиляди пълни с енергия последователи! Във всяко издание доброволци от Нестле България се включат в събитията и лично допринасят за успешното им провеждане, защото „Нестле за Живей активно!“ носи своя дух, вдъхновява и мотивира за по-активно и здравословно ежедневие чрез атмосферата и хората, които стоят зад нея и екипа на компанията. За Кристина това е първото издание, в което се включва като доброволец от Нестле, а преди 12 години е разбрала за нея и я е посещавала като участник: „Още като малка, когато бях в училище, с приятелите ми чухме за инициативата и ни се струваше много интересно да участваме. Помня как всеки път с нетърпение отивахме да се забавляваме и да се пораздвижим на събитията „Нестле за живей Активно“.

С приятните спомени, Кристина знае, че този път, събитието за нея ще е различно, тя вече е част от екипа, който гради доброто име на инициативата, а не гост. Подготвена е за това предизвикателство, защото вече е имала поредица от срещи, започнала се е с какво, къде и как ще помага, каква е логистиката, и знае, че трябва да даде всичко от себе си, за да може този ден да е толкова забавен за всички, колкото е бил и за нея, когато се е наслаждавала на момента като участник. 

Тече усилена подготовка за старта на събитието, който е след минути, но вече прииждат ентусиасти и фенове на активния живот. Локацията е Народен театър, а Алфредо Торес вече загрява с танци и е готов да поведе участниците с гореща латино стъпка към основната локация за деня – най-голямата ледена пързалка на Балканите в Княжеска градина: „Добро утро, София! Активни и атрактивни – това е мотото на нашето зимно „Живей Активно!“. Сложихте ли маските? Днес на Сирни Заговезни заедно ще  прогоним скуката, мързела и злите сили като се движим, танцуваме и живеем Активно!“.

Кристина чува думите на Алфредо и знае, че това е стартът на „Нестле за Живей активно! Зима 2023“.

Неделя, 26 февруари, 11 ч. сутринта

Нина Маринова, отдел „Регулаторни и научни връзки“ в Нестле България, вече е на Княжеска градина. За нея доброволчеството в тази инициатива, а и не само в нея, не е новост. Тя работи в компанията от 20 години, в които е била свидетел не само на зараждането на „Живей Активно!“, но и целия му житейски път до момента. За нея трепета, вълнението и нетърпението по време на всяко издание са познати, но продължават със същата сила, независимо че тя е там всяка година, помагайки в създаването на едно незабравимо изживяване за всички участници и дори е влизала в ролята на фотограф, за да запамети „на лента“ емоциите. И това не е случайно, нейното хоби извън професионалните ангажименти, е именно фотографията, което в годините, когато е била доброволец в инициативата е идвало в помощ не един път. „В едно от изданията през годините снимах с моята камера, а отделно отговарях за разположението на останалите фотографи. Много беше забавно, когато заваля и трябваше да се държи и чадър, за да се снима.“, спомня си Нина.

Чува се музика от ледената пързалка, а Део е вече на сцената и ентусиазирано подготвя усмихнатите граждани за предстоящото събитие: „Остават броени минути до началото на най-активната ледена фиеста. Днес ще гоним зимната летаргия с много движение и добро настроение. Подгответе се, вземете си някоя ободряваща напитка и в 11.30 започваме.“

Нина е подготвена за всички дейности, с които предстои да се захване. Доброволчеството за нея е удоволствие, тя го прави с лекота, помага и на колегите си и няма търпение активната фиеста да започне. „Аз усещам доброволчеството като съпричастност, за мен това е начин да допринесеш с нещо и да станеш част от случващото се. Носи ми лично удовлетворение. Чувствам се прекрасно от това, че съм дала нещо от себе си на такова събитие.“, споделя Нина.

В този момент Нина забеляза тълпата танцуващи любители на активния начин на живот, предвождани от Алфредо Торес, което бележи началото на основната програма.

Неделя, 26 февруари, 12 ч. сутринта

Човек, който иска да прави добро, да е доброволец, да участва в събития, които да носят на друг нещо хубаво – това е прекрасно начало.“, казва Нина.

Нина и Кристина са на Княжеска градина – едната познава инициативата отвътре, а другата до сега знае за нея само отвън, но и двете  усещат духа на събитието. И двете знаят, че бидейки там, те са част от нещо по-голямо, от движение „Нестле за живей Активно“, в което са участвали през годините над половин милион българи.

В този ден Нестле България успява чрез разнообразни игри и забавни предизвикателства да покаже, че активния живот върви ръка за ръка с доброто настроение и когато сме заедно всичко това се превръща в незабравим празник на движението.  Споделяме емоции, спортуваме, танцуваме и участваме заедно в едно събитие, за което спокойно може да се каже, че е нещо, което хората очакват, дава им онази лека и приятна атмосфера, която всички свързваме с качественото време прекарано заедно. 

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес