Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Непотвърдено: Зеленски пътува към България с правителствения Eърбъс

06 юли 2023, 10:06 часа • 3099 прочитания

Украинският президент Володимир Зеленски ще пристигне в България. Това потвърди премиерът Николай Денков, докато отговаряше на въпроси във Facebook тази сутрин. 

По непотвърдена информация държавният глава пътува от Молдова с български правителствен самолет. Очаква се да кацне в София около 10 часа и да посети Министерския съвет. Предвидена е среща между него и българския му колега Румен Радев, по информация на Денков.

"Аз се обадих на президента и казах: "Ще идва Зеленски, така че - имайте го предвид, решете дали ще се видите с него." Това е начинът, по който да се търси конструктивен диалог", разказа премиерът за комуникацията си с Радев. Засега е неясно дали Зеленски ще отиде до Народното събрание. Още: Журналист предполага, че Зеленски може да иска от нас ракетни комплекси и изтребители

В столицата се наблюдава засилено полицейско присъствие, особено по трасето от летището до центъра, където са разположени сградите на президентството, правителството и парламента. Спряно е движението от Руската църква по булевард "Цар Освободител" до Ларгото.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес