Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не прилича на защитна стена, но няма да го спра, отсече Димитров за строежа на Алепу

16 юни 2020, 13:20 часа • 2193 прочитания

Екоминистърът Емил Димитров заяви пред журналисти в Бургас, че няма да спре строежа на Шифьорския плаж в местността Алепу.

Tой подчерта, че по случая трябва да се произнесат прокуратурата и компетентните органи, "а към момента не сме чули какви са точните планове на инвеститора". От думите му стана ясно, че МОСВ не е било търсено при оформянето на документацията на спорния проект.

„Видях го по телевизията, много интересен обект. Не ми прилича на защитна стена, но предполагам, че пред него ще има хотел. Може би по проект е много хубав хотел. Има един инвеститор, който, не го чувам. Чувам всякакви други хора, но не и него. Ако някой ще се произнесе, трябва да се произнесе инвеститорът, собственикът – да каже каква идея имал, какво поръчал, какво са му направили. Вие ме занимавате с това кой проектирал водопровода, канализацията, на кого не му харесвала гледката“, заяви Ревизоро, цитиран от BTV.

В защитената местност Алепу трябва да има подпорна стена, каза той и добави какво ще се строи пред защитната стена ще реши законодателят.

"Това какво ми прилича на мен не е толкова важно, трябва да питате инвеститора - какво е искал, на какво да му прилича, какво е станало, а вие непрекъснато ми показвате, примерно, коя била жена му, на пазар, че ходила балдъза му. Това изобщо не ме интересува. Има си собственик. Този собственик има идея, нека си каже идеята. Защитна стена трябва да има, както трябва да има навсякъде, където има свлачища“, каза Емил Димитров, цитиран от БНР.

„Няма да спра проекта, ако това питате. Знам, че ви е мерак на всичките да ходя като една екологична бухалка и да спирам това, което на някого не му харесва!“, категоричен беше министърът.

Пандемията е виновна за празните хотели, каза още Димитров. Така той отговори на въпроса дали има замърсяване на Варненското езеро и "Паша дере".

„Не знам дали има мръсна вода или няма мръсна вода, не ми формулирайте въпроса и отговора – нито раздава син флаг, нито кафяв флаг по българското Черноморие“, отсече екоминистърът.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес