Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не носете оръжие и не палете пиротехника на новогодишния концерт - ще ви глобят солено

31 декември 2018, 12:07 часа • 1410 прочитания

Целият наличен състав на полицията ще отговаря за сигурността по време на новогодишния концерт "Сцена под звездите" и реда в столицата.

Препоръката на МВР към  гражданите е да не носят стъклени бутилки и огнестрелно оръжие, както и да не отиват на площада в нетрезво състояние. Глобите за нарушителите ще бъдат солени - от 500 до 2500 лв.

Това предупреди Владимир Муеров от "Национална полиция" по време на пресконференция. Осем контролни пункта ще бъдат изградени за новогодишния концерт тази вечер.

От полицията предупредиха още, че всеки, който използва пиротехника на обществени места довечера, също е заплашен от глоба от 500 до 2500 лева.

Проверките ще са на произволен принцип. Ще се следят внимателно носещите обемисти багажи, предвиден е и тест с дрегер за хората във видимо пияно състояние.

Екип на Антитерор също ще следи за спазването на реда. Ще има разположена полицейска специализирана техника по булевардите „Мария Луиза“и „Витошка“, около заведенията и бежанските центрове.

Димитър Кошов от „Криминална полиция“ отчете, че няма тежки престъпления около Коледа.

Гражданите да не носят големи парични суми, а в случай че станат обект на такова престъпление, да оставят вещта да бъде взета, ако не могат да окажат съпротива. Важно е да запомнят описанието на извършителя и да сигнализират в МВР.

По отношение грабежите в денонощни магазини и аптеки е важно собствениците и продавачите да подават информация към органите на реда при съмнение, както и да имат наличен паник бутон.

От КАТ очакват на 1 януари засилен трафик по пътищата. Сформирани са екипи, които ще забавят трафика преди тунела на Витиня, за да не се образуват километрични тапи. Отново ще се спира тежкотоварния трафик, така както беше и по Коледа.

Комисар Любомир Константинов уточни, че ще има линейни екипи за проверка на автомобилите за употреба на алкохол и наркотични вещества в столицата, както и по магистралите. Най-много екипи ще бъдат разположени в столичния ж.к. Студентски град.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес