Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не бъди кукла на конци!

29 септември 2020, 10:44 часа • 2038 прочитания

 

Новото видео на кампанията “Намери друг начин” кара младите да се замислят колко е важно да бъдеш толерантен

 

Случвало ли ви се е да изградите негативно мнение за някого и в спор по дадена тема да го обидите заради различните ви възгледи? Да, обаче след няколко дни разбирате, че въпросният човек е израсъл в трудна социална среда и вероятно това е повлияло на поведението му, както и на цялата му същност. Сигурна съм, че ако сте попадали в такава ситуация сте се почувствали доста виновни и вероятно вече внимавате да не повтаряте грешката си. 

Подрастващите обаче, често не се замислят за последствията от техните думи и действия, защото тепърва навлизат в живота. Те все още имат първосигнални реакции и не се притесняват да изказват своето мнение. Пубертетът е период, в който подрастващите непрестанно сменят настроението си от раздразнение до истинско щастие в рамките само на няколко минути. Заради това онлайн пространството, а и не само там, може да станете свидетели на остри думи между тийнейджъри. 

В допълнение, изграждането на лична позиция при младежите, преминава през идентификацията им с техните идоли, родители и приятели. Ето защо тийнейджърите лесно се влияят от своите приятели, както и от всичко в интернет пространството и може да станат жертва на подвеждащо съдържание и обществени предразсъдъци. Ако сте родител, вероятно ви е позната ситуацията, в която детето ви един ден се прибира от училище с категорично мнение по дадена тема, а после разбирате, че то се е повлияло от негови приятели без дори да е наясно в детайли за какво става въпрос. 

Кампанията “Намери друг начин” кара младите да се замислят по тези въпроси с новото анимирано видео, което разпространи в онлайн пространството. В него главните герои са двама тийнейджъри - единият повлиян от медиите и обществените предразсъдъци, а другият не. Какво се случва по нататък гледайте тук. 

Националната кампания “Намери друг начин” има за цел да информира младото поколение по значими въпроси за подрастващите, като проявата на толерантност към различните и критично мислене към заливащата ги информация.

Създателите на кампанията, реализират своята мисия чрез създаването на оригинално съдържание, доближаващо се максимално до младежите. Всичките видеа и материали, както и повече информация за кампанията, може да достъпите в сайта и социалните ѝ медии, както и в платформите за видео споделяне:

 

http://anotherway.bg

https://www.facebook.com/anotherway.bg/

https://www.instagram.com/findanotherway.bg/

https://www.youtube.com/channel/UCHaVxGKNw1rxn6lPyHt28HQ

 

За кампанията:

Кампанията се финансира по Програма за овластяване на гражданското общество към Фонд „Вътрешна сигурност“ на Генерална дирекция „Миграция и вътрешни работи“ на Европейската комисия и ще продължи през 2020 година. 

Изпълнява се от комуникационна агенция Intelday Solutions в партньорство с Център за изследване на демокрацията и Фондация „Приложни изследвания и комуникации“.

 

Sofialive
Sofialive Отговорен редактор
Новините днес