Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Насилието над жените и двойният стандарт при храните - актуални теми за председателството ни

30 април 2018, 07:50 часа • 1351 прочитания

Европейският комисар по правосъдие, потребители и равнопоставеност между половете Вера Йоурова ще проведе днес, 30 април, в София дискусия с граждани на тема "Насилието над жените: отговорът на ЕС". Дискусията ще се проведе в Дома на Европа.

По време на посещението си у нас комисар Йоурова ще се срещне също с министъра на правосъдието Цецка Цачева и с министъра на икономиката Емил Караниколов. Тя ще участва и в конференция на тема: „Потребителското право и политика за защита на потребителите днес. Можем ли да се справим по-добре?”, на която ще представи новия законодателен пакет на Европейската комисия "Нов търговски механизъм за потребителите", и ще присъства на международна конференция на високо равнище, посветена на двойния стандарт при храните в ЕС в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС.

По отношение на конференцията за двойния стандарт по храните ще се обсъжда въпроса с предлагането на храни под една и съща марка в ЕС, но с различни съставки. Целта на срещата в София е да се обсъди възможността за решаване на проблема, като се приеме ново законодателство или промени в сега действащите директиви на ниво ЕС, които да забранят разпространяването на храни под един и същи бранд с различни съставки.

Ще бъде дискутирано и създаването на единен европейски орган, който да следи за наличието на двойни стандарти при храните.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес