Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Наш контингент заминава на мисия в Афганистан

10 януари 2014, 15:06 часа • 33430 прочитания

Официална церемония по изпращането на контингент от военнослужещи на мисия в Афганистан се проведе днес в Смолян, съобщи smolyannews.

Нашият контингент заминава за шест месеца Афганистан след специализирана подготовка и получен сертификат. Мисията му е свързана с охрана и участие в операцията на международните сили за поддържане сигурността в Афганистан. „Чака ви една отговорна и трудна мисия, но съм сигурен, че вие ще покажете професионализъм и ще защитите достойно името на БА, Сухопътните войски и 101 –ви Алпийски батальон”, каза в словото си подп.Кацаров. Той пожела здраве и късмет на контингента и да се завърнат след шест месеца след успешна мисия.

Водосвет за здраве, благоденствие и успешно завръщане на нашите войни отслужи пред храм „Св.Висарион Смоленски” архимандрит Висарион в съслужение със свещениците Запрян Шиков и Димитър Михайлов. Сред официалните гости бяха областният управител Димитър Кръстанов, секретарят на община Смолян Момчил Николов, зам.-командирът на 68 бригада „Специални сили” полк. Стефан Горчев, командирът на 101 –ви Алпийски батальон подп.Димитър Кацаров, шефове на институции и разбира се кметът Николай Мелемов.

"За нас най-важното е след шест месеца да Ви посрещнем живи, здрави и в пълен състав" каза в приветствието си Николай Мелемов

На площада пред храма присъстваха още близки, роднини и приятели на военнослужещите.

Ивайла Димитрова
Ивайла Димитрова Отговорен редактор
Новините днес