Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня, 7 септември 2024 г.

07 септември 2024, 19:55 часа • 2779 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 7 септември

ИРАН ДАВА ПЪРВИТЕ БАЛИСТИЧНИ РАКЕТИ НА РУСИЯ (СНИМКА)

Иран дава първите балистични ракети на Русия, информира ASTRA. Още през февруари месец тази година западни медии вече съобщиха, че ирански ракети с малък обсег са изпратени в Русия, но тази информация по-късно беше опровергана от началника на Главното разузнавателно управление на Украйна Буданов. 

РАДАН КЪНЕВ: ПП-ДБ ИМА НУЖДА ОТ РЕФОРМА

Има нужда от реформа в коалицията на ПП-ДБ, но процесът на взимане на решения във формацията се подобри. Това заяви евродепутатът от ПП-ДБ Радан Кънев пред bTV. 

СОЦИОЛОГ ОЧАКВА ДО 9 ПАРТИИ В НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ, НО КОЙ ЩЕ ДЪРЖИ БУХАЛКИТЕ И КОЙ ОБРЪЧИТЕ?

Социологът Димитър Ганев заяви, че ДПС на Ахмед Доган ще има превес на предсрочните парламентарни избори. Организационният ресурс на хора, които са по-места са основният инструмент пък на Делян Пеевски за мобилизация на изборите, анализира Ганев в студиото на bTV.

СЕДЕМ ГОЛЕМИ ПАКЕТА ВОЕННА ПОМОЩ ЗА УКРАЙНА: КОЙ КАКВО ОБЕЩА В "РАМЩАЙН"? (ОБЗОР - ВИДЕО)

Западните партньори на Киев обещаха допълнителна военна помощ по време на поредната среща на Контактната група по отбраната на Украйна в авиобаза "Рамщайн" в Германия. Значителна част от пакетите, обявени на 6 септември, обаче няма да бъде предоставена в близко бъдеще.

НЕ ПРОЩАВАТ И НА СВОИТЕ: В БЕЛГОРОД И КУРСК РУСКИ ВОЙНИЦИ ХВАНАТИ ДА ПЛЯЧКОСВАТ (ВИДЕО)

Множат се видеата, показващи как руски войници грабят покъщнината на собственото си население в Белгородска и Курска област. При това повечето видеа са снимани от местните жители, които не крият възмущението си, други са заснети от дронове.

РАДЕВ: В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ПРОНИКВАТ ТЕЖКОКОРУМПИРАНИ ФИГУРИ С ВЪЛЧИ АПЕТИТ

"В Народното събрание проникват тежкокорумпирани фигури с вълчи апетит да се разпореждат с държавните ресурси и със съдбата на българите". Toва заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Раднево. Той присъства на тържественото отбелязване на 60-годишнината от обявяването на Раднево за град.

ВСЕЛЕНСКАТА ПАТРИАРШИЯ ЕДИНОДУШНО ОСЪДИ ИДЕОЛОГИЯТА НА "РУСКИЯ СВЯТ"

В Истанбул завърши Десетият синаксис (среща) на архиереите на Вселенската патриаршия по света. Тя се провежда по инициатива на Константинополския патриарх Вартоломей на всеки три години за обсъждане на актуални църковни и обществени проблеми.

КИТАЙ ОТКАЗА ДА ДАДЕ КРЕДИТИ В ЮАНИ НА РУСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО

Преговорите с Китай по издаването на руски суверенни облигации в юани, които продължават вече 9 години, стигнаха до задънена улица, признаха от руското правителство.

POLITICO: ПУТИН, ПАРИТЕ И ОРЪЖИЯТА - ШВЕЙЦАРИЯ "ЕКСПЛОЗИВНО" ПРЕОСМИСЛЯ НЕУТРАЛИТЕТА СИ

"Швейцария не желае да участва във войни, но обича да печели пари. Сблъсъкът между тези ценности - плюс опасенията, че руският диктатор Владимир Путин представлява риск за цяла Европа - кара страната да преосмисли позицията си в областта на отбраната", пише Politico.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес