Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня, 22 септември 2024 г.

22 септември 2024, 20:00 часа • 752 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 22 септември 2024 г.

ЛИДЕРСКИ БИТКИ И НЕОЧАКВАНИ КАНДИДАТИ: ПАРТИЙНОТО РЕДЕНЕ НА ЛИСТИТЕ ЗАПОЧНА

И в почивните дни продължава партийното редене на листите с кандидати за депутати за изборите на 27 октомври. В събота водачите си по места обявиха от ГЕРБ - СДС. ПП-ДБ също са готови с повечето имена, предаде NOVA.

АНТОАНЕТА ЦОНЕВА: В ЛИСТИТЕ НА ПП-ДБ ЩЕ СА ХОРА, КОИТО НЯМА ДА БЪДАТ ПРОБИТИ ОТ ПЕЕВСКИ

В листите на ПП-ДБ ще са хора, които няма да бъдат пробити от Делян Пеевски. Това заяви пред БНР Антоанета Цонева от "Да, България", част от "Демократична България" в коалицията ПП-ДБ, и добави, че могат да дадат гаранция, че "такъв пробив не е имало и няма да има".

ОТ МВР В ДПС: КАЛИН СТОЯНОВ СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ДЕПУТАТ ОТ ПАРТИЯТА НА ПЕЕВСКИ

Бившият министър на вътрешните работи Калин Стоянов ще бъде втори в листата на коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ в Бургас за народни представители за предстоящите избори на 27 октомври. Това обяви пред журналисти водачът на кандидат-депутатската листа на формацията в Бургас Исмаил Осман. Днес „ДПС – Ново начало“ регистрира пълна листа от 28 кандидати за народни представители във Втори Многомандатен избирателен район Бургас, предава БТА.

НЕВИДИМИЯТ ГРЪБНАК НА ИНТЕРНЕТ: 1,5 МЛН. КМ ПОДВОДНИ КАБЕЛИ СВЪРЗВАТ СВЕТА. КАКВО ЩЕ СТАНЕ, АКО СЕ СКЪСАТ?

Ако някога сте изпращали имейл, предавали сте поточно видео или сте проверявали банковата си сметка, вероятно данните ви са преминали през подводен кабел.

ЗАЩИТАТА НА ПЕЕВСКИ ПО ДЕЛОТО "МАГНИТСКИ" В САЩ: ДЕ ФАКТО ПРИЗНАВА ВИНА ИЛИ НЕ?

Без краткия си престой начело на ДАНС (само няколко дни през 2013 година), Делян Пеевски най-вероятно нямаше да попадне в обхвата на американския закон "Магнитски". Такова заключение прави разследващият сайт Bird.bg на база преглед на документи относно обжалването на Пеевски в САЩ срещу включването му в американския списък "Магнитски".

ОВЧЕДУШЕН ПРОТЕСТ В РУСИЯ ЗАРАДИ ВОЙНАТА (ОБЗОР - ВИДЕО)

След дълго време на затишие, роднини на мобилизирани за войната в Украйна руски войници отново протестираха – и отново срещу мобилизацията, а не срещу войната изобщо.

АДВОКАТИТЕ СКОЧИХА НА РУМЕН РАДЕВ: НЕ ПРИЕМАМЕ ВЕТОТО МУ, ГОТОВИ СМЕ ЗА СТАЧКИ

Адвокатите от цялата страна обявиха, че заради ветото на промените в Закона за адвокатурата, наложено от президента Румен Радев преди два дни, са готови да предприемат стачни действия. Това стана ясно от официална позиция на Адвокатски съвети, разпространена по-рано днес.

В НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ФРАНЦИЯ ПАРАДОКСЪТ ОСТАВА

Ръководителят на канцеларията на френския президент Еманюел Макрон обяви на 21 септември състава и структурата на новия кабинет. От Елисейския кабинет официализираха имената на повече от 30 министри и ръководители на държавни агенции. Всичките ключови позиции ще бъдат запълнени от нови лица, като единствено Себастиан Льокорню ще запази поста си на министър на отбраната.

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО - 23 СЕПТЕМВРИ 2024 Г. (ПОНЕДЕЛНИК)

Вижте какво ще бъде времето в почивния понеделник, 23 септември.

ЗА СПАСЕНИЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО: ООН ПРИЕ "ПАКТ ЗА БЪДЕЩЕТО"

Организацията на обединените нации (ООН) прие "Пакт за бъдещето", насочен към справяне с разрастващи се предизвикателства на 21-ви век, вариращи от конфликти до изменение на климата и права на човека.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес