Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 22 октомври 2024 г.

22 октомври 2024, 22:00 часа • 591 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 22 октомври 2024 г.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ НА 27 ОКТОМВРИ: КЪДЕ МОГА ДА ГЛАСУВАМ У НАС И В ЧУЖБИНА? (СНИМКИ И ВИДЕО)

В края на седмицата България ще гласува на деветите избори за последните три години, а новите 240 депутати ще заемат местата си в 51-ото Народно събрание след броени седмици.

АТАНАСОВ РАЗКРИ КАКВА ТРЯБВА ДА Е ФИГУРАТА НА БЪДЕЩИЯ ПРЕМИЕР, ЗАГОВОРИ И ЗА КОМПРОМИСИ

Основният въпрос сега е дали ще се прекрати политическата криза. Нашата коалиция има план и това е единствената възможност да се реализира редовна власт. Трябва да се намери мнозинство, което да се обедини около една личност, равноотдалечена от партиите. Това каза Атанас Атанасов от „Продължаваме Промяната – Демократична България“ в ефира на Нова телевизия.

БЛИЗКИ ДО БИВШ ПИАР НА ПП ПЛАЩАТ РЕКЛАМИТЕ НА ПЕЕВСКИ ВЪВ FACEBOOK

Рекламната кампания на Делян Пеевски във Facebook преди предсрочните парламентарните избори в края на тази седмица се плаща от сдружение, управлявано от роднини и приятели на бившия пиар на "Продължаваме промяната" Диана Дамянова. Това съобщава "Капитал", като проверка на Actualno.com потвърди информацията.

"ДУПКАТА" ОТ 18 МЛРД. ЛВ. В БЮДЖЕТА Е ИМАГИНЕРНА: АНАЛИЗ НА ЛЕВОН ХАМПАРЦУМЯН (ВИДЕО)

"Към еврозоната вървим страшно бавно, но независимо от всички външни и вътрешни фактори, които говорят за нестабилност, българската икономика продължава да се държи добре". Така банкерът и бивш зам.-министър на икономиката Левон Хампарцумян коментира новината, че кредитната агенция Fitch потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута "BBB" с положителна перспектива.

НАД 300 МЛН. ЛВ. ЗА БОЛНИЦИТЕ ЛИПСВАТ ОТ БЮДЖЕТА НА НЗОК

В бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за ноември има недостиг от над 306 млн. лв. за болниците. Това стана ясно от думите на Ганка Аврамова, директор на дирекцията "Бюджет и финансови параметри" в НЗОК, след заседание на Надзорния съвет.

"ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е ДА ИМАМЕ РАЗПРАВИЯ СЪС СЪДИИ И ПРОКУРОРИ": ПОЧЕРНЕНИ ОТ КАТАСТРОФИ РОДИТЕЛИ

Трябва да има промяна на законодателството - защо трябва повторно да се изслушват свидетели на смъртоносни катастрофи в съдебна зала, след като вече веднъж са дали показания пред съответните органи? Този въпрос поставиха от сдружение "Ангели на пътя" - сдружението съществува заради множеството смъртни случаи и най-вече на деца по българските пътища.

ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ В СЪДЕБНИЯ АКТ УДЪЛЖАВАТ ЖИВОТА НА СВРЪХЗАМЪРСЯВАЩАТА ТЕЦ "МАРИЦА ИЗТОК 2"

Върховният административен съд (ВАС) е върнал делото за разрешителното на ТЕЦ "Марица изток 2" към по-долна инстанция. Причината е куриозна – правописни грешки в първоинстанционния съдебен акт.

ЗАЧЕСТЯВА ЛИ СЕКСУАЛНИЯТ ТОРМОЗ НАД ДЕЦА В ИНТЕРНЕТ? АНАЛИЗ НА ЕКСПЕРТА АНТОАНЕТА ВАСИЛЕВА (ВИДЕО)

Точно 293 312 сигнала за онлайн злоупотреби над деца е обработил Националният център за безопасен интернет за периода януари-септември 2024 г. Сред сигналите на Горещата линия са такива за разпространение на снимки и видеа със сексуално съдържание с деца, сексуално изнудване и експлоатация.

ЕВРОДЕПУТАТИТЕ ОДОБРИХА 35 МЛРД. ЕВРО ЗАЕМ ЗА УКРАЙНА: "ПУТИН ЩЕ ТРЯБВА ДА ПЛАТИ ЗА ЩЕТИТЕ" (ВИДЕО)

Евродепутатите дадоха зелена светлина за отпускане на извънреден заем на Украйна в размер до 35 млрд. евро, който да бъде изплатен с бъдещите приходи от замразените руски активи.

СЕВЕРНОКОРЕЙСКИ ВОЙНИЦИ В УКРАЙНА: ВСИЧКО, КОЕТО СЕ ЗНАЕ ДОСЕГА (ВИДЕА)

Хиляди войници от Северна Корея са прехвърлени в Русия, за да се обучат и включат във войната в Украйна. Истина ли е това и какво се очаква да се случи, ако те се включат във военните действия?

ЮЖНА КОРЕЯ ПЛАНИРА ДА ПОМАГА НА УКРАЙНА СРЕЩУ СЕВЕРНА КОРЕЯ (ОБЗОР – ВИДЕО)

Южна Корея може да изпрати военни и разузнавачи в Украйна след новините, че севернокорейски войници се готвят и дори вземат вече участие в бойни действия във войната в Украйна. Такава информация се появи в южнокорейски медии, коментира Newsweek.

СИГНАЛ КЪМ ТУРЦИЯ: И В НАТО, И В БРИКС – ТОВА НЯМА КАК ДА СТАНЕ

 

Решението на турския президент Реджеп Тайип Ердоган да участва в срещата на БРИКС, която ще се проведе в Русия на 22-24 октомври, и желанието на Турция да се присъедини към организацията станаха обект на полемика в Москва, пише турското издание Medya Günlüğü.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес