Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 22 май 2024 г.

22 май 2024, 22:00 часа • 2636 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 22 май 2024 г.

КЕВР ОБЯВИ ИЗНЕНАДВАЩО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНАТА НА ТОКА

"Българските граждани да не изпитват тревога и притеснение относно цената на електрическата енергия от 1 юли. Средното изменение ще е около 2%." Това заяви изненадващо председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов на брифинг относно очакваната цена на електрическата енергия за битовите потребители от 1 юли 2024 г.

"КОМПРОМЕТИРАН ОРГАН": СЛУЖЕБНИЯТ КАБИНЕТ СМЕНИ ЦЕЛИЯ СЪСТАВ НА КЗП

Служебното правителство на Димитър Главчев смени ръководството на Комисията за защита на потребителите (КЗП) на 22 май. Досегашният председател Стоил Алипиев и двамата членове на комисията Ангел Джалев и Константин Арабаджиев са освободени.

В НАЧАЛОТО НА 2025 Г. СТАВА ЯСНО КАК ЩЕ ИЗГЛЕЖДА НАЦИОНАЛНАТА ДЕТСКА БОЛНИЦА

В края на януари 2025 г. трябва да стане ясно как ще изглежда Националната детска болница. Тогава трябва да е готов последния доклад за изграждането й.

"НЕ Я УСЕЩАМ, АЗ СЪМ БОЛКАТА": АНИ СТОЯНОВА ЗА ЗАПЛАХИТЕ СРЕЩУ ЧЛЕНОВЕ НА ФОНДАЦИЯ "ДАНАЯ" (ВИДЕО)

Прокуратурата отказа да образува досъдебно производство за заплахите, отправени към представители на фондация "Даная". За да коментира темата в Студио Actualno поканихме една от председателките ѝ Ани Стоянова.

ИМА ПАРИ В ТУРИЗМА, НО НЯМА КАДРИ: ГОВОРИ СЛУЖЕБНИЯТ МИНИСТЪР НА ТУРИЗМА

България е една традиционна морска страна. Всеки, който не е ходил по нашето Черноморие, може да види, че туристическият продукт се развива много позитивно. Времената се менят, но доброто хубаво родно Черноморие съществува. 

ПОЛИТОЛОГ ЗА ЗАПИСИТЕ НА ПП: "НЯМА СВРЪХБОМБА, КОЯТО ДА ПРОБИЕ БУНКЕРА НА ГЕРБ И ДПС" (ВИДЕО)

ГЕРБ и ДПС имат изграден рефлекс за компроматни кампании със записи и снимки, защото така печелят през годините. Това мнение изрази в Студио Actualno политологът Георги Киряков във връзка с изтеклите в сайта "Афера" записи с гласовете на Кирил Петков и Асен Василев от "Продължаваме промяната".

РУСКО ПРИЗНАНИЕ ЗА ХАРКОВ: УКРАИНЦИТЕ СА ПОВЕЧЕ И ПО-ПОДГОТВЕНИ ОТ НАС, ЩЕ ИМА КОНТРАНАСТЪПЛЕНИЕ (ВИДЕО)

Един боен сблъсък по-малко на фронта спрямо предходното денонощие отчита Генералният щаб на украинската армия за 21 май – 94 в сравнение с 95 ден по-рано. Интензивността на руската офанзива в Харковска област е двойно по-висока – 10 пъти руските сили са опитали да напреднат в посока селището Липци, както и по линията Плетеновка-Вовчанск (Волчанск на руски език).

ПУТИН ТРЪГНА ДА ПРОМЕНЯ ГРАНИЦИТЕ С ЧЛЕНКИ НА НАТО В БАЛТИЙСКО МОРЕ, ШВЕЦИЯ СЕ УПЛАШИ ЗА СВОЙ ОСТРОВ 

Русия е решила едностранно да промени морските граници на страната с Литва и Финландия в Балтийско море, гласи проекторешение на руското правителство. Министерството на отбраната в Москва е предложило преразглеждането на границите на руските териториални води, което предизвика остра реакция от страна на Хелзинки и Вилнюс, а също и на Стокхолм (Швеция). И трите държави са членки на НАТО.

НОВА СТЪПКА КЪМ НЕЗАВИСИМОСТ: НОРВЕГИЯ СЪЩО ПРИЗНА ПАЛЕСТИНА ЗА ДЪРЖАВА (СНИМКИ) 

Правителството на Норвегия признава съществуването на независима палестинска държава, съобщава норвежката обществена телевизия NRK. Преди това Ирландия и Испания обявиха същата стъпка.

ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА ИЗРАЗИ ГОТОВНОСТ ДА АРЕСТУВА НЕТАНЯХУ, АКО СЕ ПОТВЪРДИ ЗАПОВЕДТА ЗА АРЕСТ

 

Норвегия стана първата европейска държава, която обяви, че ще арестува израелския министър-председател Бенямин Нетаняху и министъра на отбраната Йоав Галант, ако заповедите, издадени от съдебен състав на Международния наказателен съд (МНС), бъдат потвърдени.

АНАЛИЗ: СМЪРТТА НА ЕБРАХИМ РАИСИ НЕ ВЕЩАЕ НИЩО ДОБРО ЗА ИРАН

 

Върховният лидер на Иран Али Хаменей не винаги се е разбирал очи в очи с президентите на своята страна. Акбар Хашеми-Рафсанджани приближи Ислямската република твърде близо до Запада, за да се хареса на върховния лидер. Мохамад Хатами пък разтърси консервативния елит с подривни приказки за това как вярата и свободата могат да съществуват едновременно. Махмуд Ахмадинеджад беше твърде непокорен и твърде голям популист, докато флиртът на Хасан Рохани с американците и разочароващото му споразумение за контрол над въоръженията го изгониха от вътрешния кръг.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес