Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 14 октомври 2024 г.

14 октомври 2024, 22:00 часа • 871 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 14 октомври 2024 г.

"ГАЛЪП": СЕДЕМ ПАРТИИ В ПАРЛАМЕНТА, ПП-ДБ ПРЕД "ВЪЗРАЖДАНЕ"

Убедителна преднина от 9% за ГЕРБ и седем формации в следващото Народно събрание - това са част от изводите от новото проучване на електоралните нагласи*, направено от "Галъп интернешънъл болкан" преди предсрочните парламентарни избори този месец.

ЕТНИЧЕСКИЯТ ВОТ ЩЕ СТАНЕ ГРАЖДАНСКИ И ДПС ЩЕ ЗАГУБИ ОТ ТОВА: ГОВОРИ ДОЦ. ГЕОРГИ ЛОЗАНОВ (ВИДЕО)

Етническият вот за ДПС постепенно ще стане граждански, от което ще загубят и двете ДПС-та. Това каза в “Студио Actualno“ медийният експерт доц. Георги Лозанов.

В СОФИЯ НЕ СЕ КУПУВАТ ГЛАСОВЕ: АКЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА НЕ ОТКРИ НАРУШЕНИЯ

В област Софийска няма задържани за продаване и купуване на гласове към този момент. Това съобщи комисар Петър Соколов, началник на отдел "Охранителна полиция" при МВР - София относно полицейската акция, която се провежда срещу купуването на гласове. 

ПОВЕЧЕТО РАБОТОДАТЕЛИ НЯМА ДА НАЕМАТ НОВИ СЛУЖИТЕЛИ СЛЕДВАЩИТЕ 6 МЕСЕЦА: ПРОУЧВАНЕ

Повече от половината от работодателите в страната няма да наемат нови служители през следващите шест месеца. Това сочат данните от последното проучване на Българската конфедерация по заетостта (БКЗ), провело се сред 1197 компании и отнасящо се за периода октомври-март догодина. То е направено през последния един месец.

ИЗНЕНАДА С ДЕЛОТО ЗА ИНСИНЕРАТОРА НА ГАЙТАНСКИ: СТИГНА ПОЧТИ ДОКРАЙ, НО ЗАПОЧВА ОТ НУЛАТА

Изненадващ ход на съдебното дело около спорния проект на фирма „Петрургия“, собственост на Румен Гайтански – Вълка, за инсинератор за боклуци край Павликени – то тръгва отначало, вместо Върховният административен съд (ВАС) да излезе с финално решение до дни. Причината е отвод на съдия поради потенциален конфликт на интереси, а големият въпрос е защо той идва точно сега.

"МИЛИАРДИ СА ПОД ВЪПРОС": АТАНАС ПЕКАНОВ С МРАЧНА ПРОГНОЗА ЗА ПАРИТЕ ПО ПВУ

Милиарди са под въпрос. Толкова много реформи не сме изпълнили по Плана за възстановяване и устойчивост, че може да не се стигне до изплащане на втория транш, а дори може да ни вземат и от първия транш. Това заяви бившият служебен вицепремиер по управление на еврофондовете Атанас Пеканов пред bTV. 

ОРБАН ГОТВИ ГОЛЯМ ПОЛИТИЧЕСКИ ПОДАРЪК ЗА ТРЪМП - БЪРКА В ДЖОБОВЕТЕ НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ ЗАРАДИ УКРАЙНА

Унгарският премиер Виктор Орбан се готви да поднесе голям политически подарък на най-добрия си приятел отвъд Атлантика - бившия президент на САЩ и кандидат на републиканците за държавен глава Доналд Тръмп.

ПУТИН ЩЕ ИЗЯДЕ ТРЪМП ЗА ОБЯД: ПРАВА ЛИ Е КАМАЛА ХАРИС?

 

Един от най-запомнящите се моменти от президентския дебат дойде, когато вицепрезидентът Камала Харис каза на бившия президент Доналд Тръмп, че Владимир Путин "ще те изяде за обяд" – образно, разбира се. Но тя е права. Путин ще потрива ръце, ако Тръмп се върне в Белия дом. Това не трябва да учудва никого, пише дипломатът Стивън Пайфър в анализ за The National Interest.

ХОРАТА С КАПКА АКЪЛ В ГЛАВАТА В РУСИЯ МАСОВО СА ПРОТИВ ВОЙНАТА С УКРАЙНА (ОБЗОР - ВИДЕО)

 

Само 8% от учените в Руската федерация подкрепят т.нар. специална военна операция (СВО - гнусното име на войната в Украйна, налагано от режима на издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин). Едва 15% от работещите в рекламния и пиар сектора застават зад СВО – това сочи проучване за нагласите сред руското общество, цитирано от един от известните руски пропагандисти Захар Прилепин в канала му в Телеграм.

ИЗРАЕЛ Е СКЪСИЛ СПИСЪКА СИ С МИШЕНИ В ИРАН, ТЕХЕРАН СЪС "СПЕШНА ДИПЛОМАЦИЯ" ОТ СТРАХ ЗА ЯДРЕНИТЕ ОБЕКТИ

 

Американски официални лица заявиха пред NBC през уикенда, че според тях Израел е "стеснил" целите си за ответна атака срещу Иран. Става въпрос за готвения отговор на изстреляните от Ислямската република около 180 балистични ракети на 1 октомври, който стана тема на телефонен разговор между американския президент Джо Байдън и израелския премиер Бенямин Нетаняху.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес