Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 10 декември 2023 г.

10 декември 2023, 21:59 часа • 2648 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 10 декември:

Отстъпки за Шенген?

ОМЕКВА ЛИ ВИЕНА: ЧАСТИЧНИ ОТСТЪПКИ ЗА БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ ЗА ШЕНГЕН

Министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер е готов да разхлаби ветото за разширяване на Шенгенското пространство с България и Румъния, съобщават австрийските медии, цитирани от БНР.

ПРИЕМАМЕ ОЩЕ МИГРАНТИ, ЗА ДА ВЛЕЗЕМ В ШЕНГЕН? КАТЕГОРИЧНО "НЕ" ОТ ПРЕМИЕРА ДЕНКОВ

България не се съгласява да приеме повече мигранти от Сирия и Афганистан в замяна на вдигане на ветото на Австрия за влизането ни в Шенген. Това заяви пред bTV премиерът Николай Денков в деня, в който австрийските медии разгласиха позицията на Виена, че е готова на отстъпки за Шенгенското пространство за България и Румъния.

Животът на българите

БЪЛГАРИТЕ - НАЙ-НЕЩАСТНИ В ЕС. КОИ СА НАЙ-ЩАСТЛИВИ?

Българите са най-нещастната нация в Европейския съюз. Австрия, Полша и Румъния пък се нареждат в топ 3 на най-щастливите нации. Това показва ново проучване на Европейския съюз, което се провежда всяка година от "Евростат", цитирано от БНР. Скалата за оценки върви от 0, което е абсолютно неудовлетворение от живота в страната, до 10, което показва, че нещата няма как да са по-добре. Проверява се също и колко оптимистично настроени са хората за бъдещото.

УНИЦЕФ: ВСЯКО ЧЕТВЪРТО ДЕТЕ В БЪЛГАРИЯ Е В РИСК ОТ БЕДНОСТ

Всяко четвърто дете в България е в риск от бедност, детската бедност е 26%. Това каза по Нова телевизия представителят на УНИЦЕФ у нас Кристина Де Бройн.

Политическата криза

ТОМА БИКОВ КАЗА СПРЯГАН ЛИ Е БОРИСОВ ЗА ПРЕМИЕР ПРИ РОТАЦИЯТА

В органите на ГЕРБ никога не е обсъждана идея Бойко Борисов да бъде премиер при ротацията.

БОЙКО НОЕВ: КРИЗА С "ЛУКОЙЛ" МОЖЕ ДА БУТНЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО

Една криза около "Лукойл" може да бутне правителството.Това каза пред БНР Бойко Ноев, бивш министър на отбраната и посланик на България в НАТО.

РАДЕВ ПРЕГЪРНА ВУЧИЧ ЗА ИНТЕРКОНЕКТОРА, НО ГО ПРЕДУПРЕДИ ЗА БЪЛГАРИТЕ В СЪРБИЯ

Президентът Румен Радев участва в откриването на газовата връзка между България и Сърбия в Ниш тази неделя (10 декември). Там той се прегърна със сръбския държавен глава Александър Вучич.

ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ АТАКУВА РУМЕН РАДЕВ ЗАРАДИ ПРОМЕНИТЕ В КОНСТИТУЦИЯТА

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски атакува президента Румен Радев заради коментара на държавния глава за конституционните промени. Те минаха на първо четене в пленарна зала на Народното събрание тази седмица.

КАБИНЕТЪТ "ДЕНКОВ-ГАБРИЕЛ" ПОДПОМАГАЛ РУСКИ ОЛИГАРСИ, ТВЪРДИ БИВШ МИНИСТЪР НА РАДЕВ

Бившият министър на енергетиката от последното служебно правителство на Румен Радев - Росен Христов - обвини настоящия евроатлантически кабинет "Денков-Габриел", че играел в полза на "руски енергийни олигарси".

"ТРИУМВИРАТ" С БОРИСОВ И ПЕЕВСКИ, ПРОДАЖБАТА НА ЗЕМИ И ДОГОВОРА С "БОТАШ": ГОВОРИ АСЕН ВАСИЛЕВ

Сключеният от последното служебно правителство на Румен Радев договор между "Булгаргаз" и турската държавна компания "Боташ" за използване на турските терминали за втечнен газ е неизгоден. Това заяви финансовият министър Асен Василев пред Нова ТВ, след като тази седмица стана ясно, че парламентарна комисия ще разследва сделката.

Войната в Украйна

ШОЛЦ СЪС ЗАЯВКА ДА ПОМАГА ПОВЕЧЕ НА УКРАЙНА ВМЕСТО САЩ. ШАНС ЗА АВСТРАЛИЙСКИ ИЗТРЕБИТЕЛИ ЗА КИЕВ (ВИДЕО)

Пропастта относно американската военна помощ за Украйна между републиканци и демократи расте. Това показва най-новото изследване на центъра Pew.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес