Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Най-голямото детско благодаря" ще кандидатства за рекордите на Гинес

01 юни 2020, 08:55 часа • 2460 прочитания

Инициатива стимулира подрастващото поколение да изразява благодарността си към доброто. Идеята е на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), като идеята е с реализирането на проекта да се кандидатства за книгата с рекорди на Гинес. За целта е организиран празничен онлайн концерт - спектакъл. Инициативата неслучайно се провежда днес, в Международния ден на детето.

Спектакълът се състои традиционно на 1-ви юни, но поради създалата се епидемична обстановка, събитието тази година ще се излъчи на живо онлайн във Facebook и YouTube страниците на ведомството. Началото на концерта е обявено за 15:00 ч. От ДАЗД приканват всички граждани да се включат и да подкрепят инициативата "Най-голямото детско благодаря".

Набирането на видеа стартира на празника, като идеята в тях е да бъдат заснети деца, които благодарят на своето семейство, приятели, близки или на всички важи за тях хора. Целта на агенцията е да се съберат възможно най-много видео материали, с които да се кандидатства за рекорд в книгата на Гинес. "Нека заедно насърчим благодарността на децата и подкрепим усилията на хората, които правят живота им по-добър!", апелират от ДАДЗ.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес