Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-добрите истории и материали от Actualno.com през 2020 година (III ЧАСТ)

26 декември 2020, 10:00 часа • 3540 прочитания

Отиващата си 2020 година едва ли ще бъде запомнена с много добро що се отнася от света. Но именно във времена на криза се вижда кой колко струва – това е житейски постулат, доказван многократно откакто свят светува.

НАЙ-ДОБРИТЕ ИСТОРИИ И МАТЕРИАЛИ ОТ ACTUALNO.COM ПРЕЗ 2020 ГОДИНА (I ЧАСТ)

НАЙ-ДОБРИТЕ ИСТОРИИ И МАТЕРИАЛИ ОТ ACTUALNO.COM ПРЕЗ 2020 ГОДИНА (II ЧАСТ)

В следващите редове Actualno.com завършва спомените си за тази година с материалите, които редакцията най-много харесва. Изборът е субективен – според това какво смятаме за най-важно и обществено значимо, според това колко емоционално ни е засегнала темата и историята. А подредбата – и тя е субективна, не класация, като авторът на всеки материал можете да намерите под самата статия, там където пише кой е редактор. И така:

ТРОВИ ЛИ ЗАВОДЪТ НА БРАТЯ ДОМУСЧИЕВИ ВЪЗДУХА В ПЕЩЕРА? 

От много години в Пещера се оплакват от лоша миризма на въздуха. Източникът, според хората от града, е завод "Биовет", собственост от 20 години на братята Георги и Кирил Домусчиеви. Инициативен комитет в Пещера сезира екоинспекцията в Пазарджик за мръсния въздух и специфичната миризма и за това, че в завода се изгарят боклуци. Директорът на екоинспекцията в Пазарджик Костадин Гешев потвърди, че в новия завод на "Биовет" се изгарят дрехи, внос от чужбина, но според него дейността е законна. Гешев е категоричен, че няма риск за здравето на хората, тъй като унищожаването на дрехите се извършвало в модерна инсталация за изгаряне на опасни промишлени отпадъци.

Поредната такава история с Домусчиеви и всичко е законно – като ТАЗИ от края на миналата година!

"ВОЖДА", "САМ СРЕЩУ ВСИЧКИ" – СПОНСОРИРАНА ПОДКРЕПА ИЛИ ПОДГОТОВКА ЗА ИЗБОРИ?

Най-същественото – целевата група е над 55 години. Интересно дали "прекрасната госпожа", която уж Румен Радев е пратил на Бойко Борисов, е в тази група?

И не се безпокойте, уважаеми читатели – преди да дойдат изборите ще има още какво да видим във Фейсбук от всички политически партии и формации в България.

КОЙ Е НАЙ-БОГАТИЯТ ЧАСТЕН ДВОРЕЦ ОТ РИМСКО ВРЕМЕ ПО НАШИТЕ ЗЕМИ? (ВИДЕО)

Вижте изящното частно имение "Вила Армира" край Ивайловград и се потопете във времена на слава, разкош и кървави войни.

Когато започва строежът на язовир в региона през 1964 г., от пластовете на миналото се появяват първите археологически останки от комплекса. Името на вилата идва от малката река Армира, приток на Арда, на чийто бряг се издига внушителната постройка. Пред очите на всеки посетител тук оживява истински палат, съчетал в себе си най-добрите традиции на архитектурата, към която е имал афинитет богатият римлянин.

ИСТИНА ИЛИ ЛЪЖА: КИТАЙСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ Е СЪЗДАЛА И Е ВИНОВНА ЗА КОРОНАВИРУСА

Историята на SARS-CoV-2 в този свят, без който сегашният свят не може – светът на конспирациите. Да не забравяме обаче, че където има дим, има и огън – въпросът е какво точно гори!

КОНСПИРАЦИЯТА "БИЛ ГЕЙТС": ЧИСТА РАСА ПРЕЗ ВАКСИНИ И ЧИПОВЕ ЛИ ИСКА МИЛИАРДЕРЪТ?

Посветихме три аналитични материала на Бил Гейтс в ролята му на фигура, чиито мнения за пандемията от коронавирус се цитират и разпространяват от медии в цял свят. Защо се оказа толкова важно какво мисли той за коронавируса, след като няма медицинско образование? Само защото е един от най-богатите ли? Или прозаичното – защото дава много пари за наука – преценете сами.

ИГРИ СЪС СТАТИСТИКАТА: ЗАЩО НАМАЛЯХА СМЪРТНИТЕ СЛУЧАИ ОТ КОРОНАВИРУС В ИСПАНИЯ?

Нагледен пример как нищо българско не е чуждо и на цивилизованите чужденци. Макар че точно Испания като манталитет много ни приляга – най-голямата и съществена разлика обаче е, че правосъдната им система работи много повече от нашата. За нашата да се казва, че работи обаче, е доста пресилено!

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес