Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Над 700 участваха в голямото ски спускане с носии на Пампорово (СНИМКИ)

03 март 2022, 17:10 часа • 7869 прочитания

Над 700 скиори и сноубордисти се включиха в голямото ски спускане с народни носии в Пампорово по случай Националния празник 3-ти март. Под овациите на хиляди гости от връх Снежанка до ски плац „Студенец“ премина шествието с огромен български трикольор, огласяно от родопски гайди.

В края на спускането проехтя любимият на сънародниците ни химн на България. После стотици се хванаха на хоро. На плаца ги чакаха чепеларски гайдари и певица с химна на Родопите „Бела съм, бела юначе“. 

През последните пет години в зимния курорт се организира голямо ски спускане с народни носии. Част от скиорите носят малки, други по-големи, а трети – огромни трибагреници. Звучат гайди, родопски песни, тъпани.

Винаги шествието се е радвало на голям интерес, като феновете му растат с всяка изминала година. Специално за празника лифтовете в курорта бяха безплатни днес.

Гостите споделяха, че преживяването е уникално и още от сега планират следващия си Трети март да е отново на Пампорово, за да се потопят отново в магията на събитието.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес