Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Над 44 000 автомобила са проверени за е-винетки от началото на 2019 г.

28 февруари 2019, 14:51 часа • 1474 прочитания

До 26 февруари на територията на цялата страна екипите на тол контрола съвместно с „Пътна полиция“ са проверили над 44 000 автомобила. Това стана ясно след инспекция на работата на служителите на Националното тол управление на територията на област Ловеч от председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Георги Терзийски.

На нарушителите са наложени над 1300 компенсаторни такси, съставени са и над 180 акта за установяване на административно нарушение. Общата стойност на наложените компенсаторни такси, които са платени на постерминалите, с които разполагат инспекторите, е близо 64 000 лв. От тях около 59 000 лв. са от шофьорите на леки автомобили, а 5200 лв. са от водачите на останалите видове превозни средства, уточняват от Агенцията.

Става ясно, че отделно шофьорите могат да платят компенсаторната такса и на касите на оператори, които приемат плащане в брой към банковата сметка на Националното тол управление, както и чрез банков превод или на граница преди излизане от страната.

Днес тол контролът в Ловеч до обяд бе наложил най-високата компенсаторна такса от 175 лв. на шофьор на тежкотоварен автомобил без е-винетка.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес